Midsommarvallning

Åter igen haft en midsommar i vallningens tecken, det är en bra tradition det! På midsommarafton åkte vi till Anneli och hjälpte till att mota hem några rymlingar och stängslade en ny hage innan vi frossade i god mat och vallhundsprat.

zinspanar

Zin spanar in fåren.

På lördagen drog vi sedan till Breviksnäs och tränade i två dagar. Helt suveränt att kunna köra många pass och intensivt! Fåren var snabba, kvicka och tog väldigt bra styrning och när vi delade upp dem fick vi fram riktigt starkt drag så hundarna fick öva sig både på att jobba med sin djurkänsla men inte minst -att öppna upp öronen och LYSSNA när kommandona gick emot vad deras egen känsla för draget sa! Det var nyttigt!

Är väldigt nöjd med de flesta av träningspassen och de två som kändes mindre bra gav en del lärdomar och erfarenheter de med. Väl hemma igen önskar man bara att man hade chansen att kunna träna så här jämt…

Nästa helg ska Zin tävla igen, det kommer säkert också ge nya erfarenheter och utveckling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *