Utvecklingskurs tävlingsförare i freestyle/HTM

Utveckla dig själv som förare i FS/HtM Helgkurs 12-13 januari 2019 i Kungsör

Hur blir ni ert allra bästa? En kurs för dig som vill fördjupa dig i vad du som förare kan göra för att ytterligare förbättra dig och din hund som ekipage i FS och/eller HtM.

En kurs för dig som är aktiv tävlande och som förare lägst har klarat uppflyttning i klass 1 i FS eller HtM (behöver inte nödvändigtvis vara med den hund du har med dig på kursen) samt har ett FS- eller HtM-program som du tävlat med eller har under utveckling.

Under kursen varvar vi teori med praktik och kommer fördjupa oss i delar som bl.a:

  • Motivation och målbild, varför tävlar jag och vilken ambitionsnivå har jag och min hund? Vad ger mig energi och inspiration?
  • Programbyggnad, hur kan mitt program och dess kedjor ytterligare utvecklas eller förfinas vad gäller innehåll och/eller musiktolkning?
  • Min roll som förare, vad behöver min hund och hur blir jag den allra bästa föraren för just min hund i olika situationer?
  • Styrkor, vad är våra styrkor och hur nyttjar vi både mina egna och min hunds styrkor på allra bästa sätt i vårt program och vårt tävlande?
  • Egen coachning, det kommer även finnas tid att få egen coachning med tips och råd runt något du själv väljer att fokusera på.

Instruktörer på kursen är Anna Larsson och Ann-Sofie Zetterljung, två erfarna och positiva inspiratörer som gillar att se möjligheter och det bästa i varje ekipage.

Anna är domare och instruktör i FS/HTM och har tävlat i landslaget sedan 2015 med flertalet mästerskapsplaceringar som resultat. Europamästare 2016 och svensk mästare 2017. Har en gedigen bakgrund inom hund och har under många år tävlat i flertalet olika hundsporter, hållit kurser och coachat tävlingsekipage på alla nivåer och vidareutbildat instruktörer och lärare inom olika områden som rör hund, inlärning och tävlande.  Träning ska vara roligt, effektivt och ge både hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Ann-Sofie är domare och instruktör i FS/HtM och har 30 års egen erfarenhet av hundträning, eget tävlande i många olika hundsporter samt att hålla kurser för både nybörjare och erfarna tävlingsekipage. Har också drygt 20 års erfarenhet som chef och ledare i både privat och offentlig verksamhet där fokus ofta är och har varit att få fram det bästa ur varje individ, att lyfta och förstärka det goda för en effektiv utveckling men också att visualisera målbilder och identifiera meningsfulla delmål för att på så sätt nå de långsiktiga målen.

Välkommen med din anmälan, vi ser fram emot två hela dagar tillsammans med dig och din hund!

Datum och tider: lördag 12 januari kl 9-17 samt söndag 13 januari kl 9-16 (möjlighet finns även för egen träning på lördag kväll)

Plats: Kungsörs HundArena, Kungsgatan 10 i Kungsör

Antal deltagare: max 12 med hund

Pris: 2 800kr med hund, åhörare (utan hund) 1 500kr. Fika ingår fm och em båda dagarna, var och en tar med egen lunch (det finns micro).

Anmälan: Senast 2019-01-01 kursavgiften ska i helhet vara betald senast 4/1. Anmälan är bindande, läs igenom anmälningsvillkoren innan du anmäler dig. Observera att löptikar tyvärr inte kan delta på kursen (på grund av att hallen vi är i inte tillåter det) och att avgiften inte återbetalas pga. löp eller sjukdom (men självklart kan du sälja din plats till någon annan eller delta utan hund).