Temakvällar rallylydnad

Vill du fördjupa dig i ett speciellt moment eller område inom rallylydnaden? Då är temakvällarna något för dig!

Varje kväll har ett eget tema som vi jobbar med i allt ifrån grundinlärning till tävlingsmässigt utförande, överträning och utmaningar. Det går fint att delta oavsett vilken nivå din hund är på.

Du väljer själv vilka kvällar du anmäler dig till. Max 6 ekipage per gång och minst 3 ekipage för att kvällen ska arrangeras. Du deltar med en hund per plats (vill du gå med två bokar du två platser). Varje tillfälle kostar 400:- per deltagare. Tiden är 18:00 – 20:00. Tema och datum hittar du nedan:

4/9 BAKDELSKONTROLL & BACKANDE
Du får tips och hjälp med att utveckla din hunds bakdelskontroll och olika förslag på hur du kan träna in och finslipa momenten backa tre steg vid förarens sida och backa framför föraren. Två moment som många ekipage sliter med!

11/9 FÖLJSAMHET OCH POSITION (FULLSATT!)
Du får tips och hjälp med hur du kan öka din hunds följsamhet och förbättra positionen både på vänster och höger sida. Det är på transportsträckorna man lägger grunden för bra momentutföranden så se till att din hund är följsam och har en bra position!

30/9 SÄNDANDE TILL KON
Du får tips och hjälp med olika tekniker för att träna in ett bra och säkert sändande till kon, samt tips på hur du kan vidareutveckla momentet och lära hunden bli säker på att hitta konen genom olika roliga övningar. Vänta inte tills du är i mästarklass utan lägg bra grunder redan nu!

16/10 STARTRUTIN & SKAPA VÄRDE FÖR STARTSKYLTEN
Känner du att ni har bra kontakt när du värmer upp, men att det sedan händer något och att ni tappar fokus när ni passerar det magiska ringbandet? Då är det era startrutiner och att bygga värde för startskylten som du ska öva på! Den här kvällen får du tips på hur du gör det.


Läsarkommentarer