Om mig

Rullar du nedåt på den här sidan ser du några av de längre utbildningar jag gått.

Jag som driver 3vallare heter Anna Larsson och jag och min sambo Krille bor i ett gammalt hus på landet ute på Selaö strax utanför Stallarholmen (mellan Strängnäs och Mariefred brukar jag förklara för dem som inte känner till orten). Här har jag en egen upplyst träningsplan så det fungerar att köra kurser eller privatlektioner även under den mörka delen av dygnet!

Jag kommer ursprungligen från Södertälje där jag under många år var aktiv först inom Södertälje Hundungdom och senare inom Södertälje Brukshundklubb. Jag har ett förflutet inom SBK som instruktör och även agilityinstruktör (utbildad av Kenth Svartberg), senare vidareutbildade jag mig till klickerintruktör genom Canis. Jag är noseworkinstruktör (SNWK), doftprovsdomare, freestyleinstruktör, freestyleinstruktörslärare, freestyledomare, tävlingsledare i freestyle och skrivare i rallylydnad. Nu senast har jag blivit klar instruktör inom Dog Parkour (via IDPKA -International Dog Parkour Association) .

Jag är även intresserad av fysträning för hund och hur vi på bästa sätt kan förebygga skador, få ut max av våra tävlingshundar och ge dem ett så långt aktivt liv som möjligt. Jag har därför utbildat mig till friskvårdskonsulent för hund (tvåårig utbildning vid Hundkuranten + flertalet kortare utbildningar via ReDog) samt är diplomerad hundmassör (både från Hundkuranten och Axelsons Animal Massage School) och jag drev också under några år ett friskvårds- och rehabcenter med hundsim & hundmassage innan jag valde att lägga allt fokus på kursverksamheten istället.

Hundar har alltid varit mitt största intresse här i livet, ett intresse som med åren snarare blivit en livsstil. Från att jag fick min första hund vid 12 års ålder har jag alltid varit intresserad av att träna och tävla. Det har lett till att jag genom åren provat på det mesta som rör hund. Med de egna hundarna har jag tävlat i lydnad (championat), agility (klass III), vallning (IK 2), sök, spår, nose work, heelwork to music (SM, NM, EM & VM), freestyle (championat) och rallylydnad (SM). Jag har även utbildat en bevakningshund och deltagit på IPO-läger. Tränar även dog parkour och SBK-specialsök.

För mig är det en självklarhet att man som instruktör själv är aktiv med att träna och helst tävla inom de områden man håller kurs i för att hålla sig up to date med vad som sker inom en gren men också för att ha förståelse för vilka utmaningar som eleverna ställs inför när de i sin tur ska träna och tävla med sina hundar. Jag försöker att kontinuerligt gå kurser för andra duktiga instruktörer inom olika områden för att vidareutvecklas och få fler idéer.

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag ser fram emot många trevliga, givande kurser!

IMG_4099

Summering längre utbildningar:

 • Canis Klickerinstruktör (1 år) 
 • Canis Klickertränare (1 år)
 • SBK-instruktör
 • Agilityinstruktör (SBK)
 • Diplomerad friskvårdskonsulent för hund (Hundkuranten 2 år)
 • Diplomerad Hundmassör (Hundkuranten och Axelsons Animal Massage School)
 • Tävlingsledare freestyle/heelwork
 • Skrivare rallylydnad
 • Domare i freestyle & heelwork to music
 • Instruktör i freestyle & heelwork
 • Instruktör i dog parkour
 • Instruktör i nose work
 • Doftprovsdomare nose work

Några av de instruktörer jag gått kurs för under åren är:

KLICKERTRÄNING: Cecilie Køste, Morten Egtvedt, Kathy Sdao, Eva Bertilsson, Emelie Johnson Vegh, Fanny Gott, Thomas Stokke.

NOSE WORK: Marie Fogelquist, Linda Jones, Conny Elfsberg, David Svennelid, Helena Bohlin, Linda Hedwall, Ann-Louise Ryrvik, Pirre Andersson, Mia Edelton, Mats Hedlund, Adam Hübinette, Stacy Barnett (online)

FREESTYLE: Yvonne Belin, Anja Christiansen (online) Michele Pouliot (online), Yvonne Öster, Anita Axelsson

VALLNING: Jo Agnar Hansen, Serge vd Zweep, Tony Ottesen, Jonas Gustafsson, Peter Nilsson, Mosse Magnusson, Heidi Billkvam, Karl-Erik Tibblin, Anna-Karin Gustafsson.

LYDNAD: Mona Kjernholm, Heidi Billkvam, Christina Ingerslev, Jessica Svanljung, Kjellaug Selsaas, Anne Dahlin, Fanny Gott, Thomas Stokke, Camilla Berg, Anne Dahlin.

BRUKS: Cecilie Køste, Morten Egtvedt, Camilla Berg, Curt Blixt.

AGILITY: Laura Derrett, Justine Davenport, Eva Marie Wergård, Annica Aller, Fanny Gott.

TÄVLINGSPSYKOLOGI: Camilla Brundin, Eva-Marie Wergard, 

DIVERSE KURSER: Memea Mohlin, Leif Hedberg, Åsa Ahlbom, Agneta Geneborg, Lars Fält, Eva Bergfast, Ingrid Tapper.