Summerar 2015 och blickar framåt

Hundåret 2015 har varit milt sagt omtumlande. Det har innehållit både glädje och sorg, framgång och besvikelser allt i en salig mix. Störst och roligast som tävlingsminne 2015 sticker självklart Flynns medaljer på Nordiska Mästerskapen i heelwork ut, det var så sjukt roligt! Ja, hela hans resa från debut i HTM klass 3 i februari till landslaget på hösten var otrolig. Andra riktigt roliga kickar fick jag av att gå upp i IK 2 (typ högsta klassen i vallning) med Zin och inse att banne mig, vi klarar ju av detta! Hennes lydnadstävling i klass 2 i augusti sticker också ut som ett extra roligt minne, det var TEAMWORK på högsta nivå det! Att poängen blev grymma (194,5 och seger) gjorde det inte mindre roligt precis.

Som största sorg är förlusten av min gamle, älskade Arvid som lämnade oss i november, 12,5 år gammal. Tacksamheten där får stå för att han fick ett långt och fint liv och att slutet kom fort, men det gör inte saknaden mindre. En annan sak som slet på mig under året var när Fonzie plötsligt tappade lusten att träna och betedde sig jätteskumt. Efter lång tid och många utredningar visade han sig ha njurbäckeninflammation och alla mästerskap vi kvalat in till fick strykas. Också en sorg om än på annat sätt än den över Arvid. Det är en stor sorg att förlora en vän man haft vid sin sida så länge som Arvid, men det är också en slags sorg att avsluta en tävlingskarriär med en hund efter många roliga år ihop. Bägge sorgerna behöver sin tid innan det blir lätt att le åt de fina minnena!

Hundarnas enskilda prestationer under året har sett ut som följande:

FLYNN:

10 CERT i htm 3
Svenskt HTM-championat
Inkvalad till AFEC, Agria Freestyle Elite Challenge
6:a på SM i HTM
5:a Årets Heelworkhund i Sverige 2015
Uttagen till landslaget i heelwork
NM-silver i lag HTM
NM-brons individuellt HTM

Utöver det startade han för skojs skull en gång i avancerad klass rally med uppflyttning (han har redan titeln RLD A).

FONZIE:

7 x kvalificerade resultat i mästarklass rallylydnad varav 5 gånger på pallplats (2-1-3-2-1)
Inkvalad för tredje året i rad till SM i rallylydnad (ej startat pga sjukdom)

4 CERT på 4 starter i HTM 3 (1-1-1-2)
Inkvalad till AFEC, Agria Freestyle Elite Challenge
Inkvalad för andra året i rad till SM i HTM (ej startat pga sjukdom)
Uttagen till landslaget i HTM (fick strykas pga sjukdom)
6:a på Årets Heelworkhund i Sverige 2015

ZIN:

1:a pris (194,5p) och seger i lydnadsklass 2

3 x seger (98-100-100) i rallylydnad nybörjarklass, RLD N
3 x seger (99-100-99) i rallylydnad fortsättningsklass, RLD F

4 x uppflyttning i HTM 1 varav 3 ggr på pallplats
HTM 1-diplom
16:e bästa nybörjarhund i heelwork i Sverige

2:a pris IK I vallning, som bäst 3:e placering
debut i IK II vallning, gått runt alla starterna, som bäst med 75p

Min EGEN största prestation är att jag hållit igång och förlängt mitt löpande! En dag i höstas så pinnade jag på så pass att det slutade på 15,75 km! REKORD för mig!!! Sprang även en vända på självaste julafton, iför tomtemössa såklart!

Vad ser jag fram emot under 2016 då? Tja, först och främst hoppas jag att hundarna, Krille och jag får hålla oss friska och hela.

FONZIE har ju nu fått gå i pension så där är målet bara att han ska ha ett gott och roligt liv. Han lär säkert dyka upp i fler träningsfilmer och knäppa foton även framöver!

ZIN hoppas vi ju ska få valpar i vår så där har jag inte så mycket tävlingsmål satta förrän jag ser hur det går med valpkullen. Men hinner vi och det passar så VILL jag gärna ha henne uppflyttad till lydnadsklass elit och helst ha hunnit starta där under året. Samt ha tävlat mer vallning. Men som sagt, hon ska först och främst bli mamma och DET kommer bli en helt ny, spännande erfarenhet för mig! Ser fram emot det!

FLYNN ska fortsätta att utvecklas inom HTM med sikte på att åter igen kvala in till landslaget. Nästa år kan man tävla både NM, EM och VM (olika uttagningar till alla tre) så det vore sjukt roligt om vi lyckas komma med igen!

Själv vill jag lära mig att springa ännu längre. Typ en halvmara innan året är slut. Inte som tävling utan för att jag insett att löpningen gör att jag varvar ner och mår bättre i skallen helt enkelt. Jag lufsar runt i min egen takt och så långt som jag själv känner för och det är som meditation i rörelse typ! Trodde jag inte för några år sedan att jag skulle se löpning som en del av min träning för att bli en bättre hundtränare men det gör jag! Och jag får massor av inspiration från de löpare jag läst böcker av. Förebilder behöver verkligen inte vara inom samma område som man själv tävlar inom för att inspirera!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *