Marginalerna på RÄTT sida! Fonzie tagit sin andra pinne i hoppklass 2!

Igår åkte jag & en klubbkompis och tävlade i Karlstad. Japp, 3 timmar enkel resa för att tillbringa dagen i ett kallt ridhus, visst är hundfolk normala!?  Ridhuset var mkt riktigt kallt, läktaren var bitvis snorhal, men i övrigt -ett toppenarrangemang av Karlstad BK! Har sällan varit på en tävling där allt flutit på så snabbt, både ombyggnationer av banorna, banvandringar och resultatredovisningar gick tokfort! Resultaten kunde man följa live uppe i cafeterian (som var varm & med mkt humana priser!) medan man kunde blicka ut över tävlingsbanan! Coolt!

Fonz var anmäld till två hoppklass 2-lopp. Första loppet hade jag svårt att hitta rätt fokus och när han rev ett hinder gjorde jag precis det som jag inte tänkt göra -nämligen tappade fokus, la av och vips hade vi inget samarbete, Fonz chansade och vi fick fler fel & sen en disk. Kändes så surt att jag inte kunde sköta min del av dealen!

Vid andra hopploppets uppvärmning tittade jag på min fantastiska hund (som varit så cool i denna stimmiga, galna miljö) och påmindes om varför jag var där -för att Fonz tycker detta är SKITKUL och roligast har vi när vi jobbar som ett team! Så, med ett helt annat fokus & annan känsla i kroppen gick jag ut till det som jag tyckte var en mkt knixig start och gissa, vi satte inte bara den utan fick till ett riktigt bra lopp, hade marginalerna på vår sida och Fonz touchade inte ens bommarna. Nollade i mål och placerade oss som 2:a av 38 startande i klassen! Därmed var Fonzies andra pinne i hoppklass II bärgad!

Nu längtar vi till våren & bättre träningsmöjligheter -och fler roliga tävlingar.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *