Freestyle- och lydnadsträning (film)

Efter en trevlig inledning på tävlingsässongen med Flynns seger och uppflyttning i lydnaden, samt bägge hundarnas kvalificeringsresultat i rallyn, har jag nu en period framåt då inga tävlingar är inbokade. Fokus närmsta veckorna kommer därför att ligga på detalj- och momentträning. Med Fonzie kommer jag att fokusera på att träna freestyle (hoppas hinna debutera någon gång under våren) och med Flynn kommer jag att börja nosa på en del av momenten i lydnadsklass III. Efter det senaste snöovädret igår är det åter igen ovisst om när vi kommer att kunna träna vallning igen, i allafall om vi ska kunna göra något mer avancerat, så det får bli fokus på de andra grenarna och det man kan pyssla med inomhus framför allt. Trist men det är ju februari, årets oftast vidrigaste månad 🙂 Jag längtar så sjukt mycket efter våren!!!

Jag han med ett träningspass i måndags innan den senaste snön kom, så här såg ett par av Fonzies freestyleövningar ut då:

Med Flynn påbörjade jag bla sättande under gång, så här har jag lagt upp grunderna till det momentet:

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *