Fonzie 2 x segrare och ny titel! Flynn plockat kvalificeringspoäng.

I helgen tävlade vi rallylydnad igen. Lördagen var vi i Vallentuna och Fonzie gjorde sin andra start i nybörjarklassen. Det gick strålande, han fick 100p (maxpoäng), blev uppflyttad och delad seger i klassen! Fonzie var så otroligt glad att få vara med mig på tävling igen, riktigt rörande. ”Snygg 360, snygga fronter. Jättesnygg runda!” fick vi som kommentar. Domare: Emma Berg.

Flynn gjorde sin debut i fortsättningsklassen, han skötte sig finfint och slutade på 98p och en 4:e placering. ”Jättesnyggt, fin kontakt!” skrev domare Katarina Strömberg.

Dagen efter tävlade vi i Uppsala. Det var regnigt och ruggigt men långt värre för en frusen matte än för hundarna som tog det hela med en klackspark. Fonzie startade först (jag hade valt att inte gå upp i nästa klass utan låta honom ta en start till i nybörjarklassen för att istället sikta på ett diplom) och vi var nära att göra en till 100p-runda men så var jag lite för nära en skylt och när han skulle göra ingången runt mig så kom han åt skylten med rumpan, det gav -3 poäng. Så vi slutade på 97p men det räckte för att Fonzie åter igen skulle stå som segrare! I och med det här resultatet fick han sin RLD N -titel också. ”Följsamt och trevligt ekipage, snyggt!!!”

Flynn startade senare på dagen och jag skrattade gott när jag såg utformningen på banan -vi skulle bla gå en åtta runt två tennisbollar (Flynns absoluta favoritleksaker!) och vi skulle gå långsam marsch fram till hopphindret och direkt långsam marsch efteråt, en utmaning för Herr Långben. Roligt! Flynn skötte sig jättebra, jag såg att han tänkte på ena tennisbollen men han behärskade sig fint och släppte aldrig fokus. Allt annat på banan gick bra utom ställandet som blev väldigt snett av någon anledning, där drogs den enda poängen under hela rundan och surt nog så hamnade vi på 99p och missade uppflyttningen med en futtig poäng, men resultatet placerade honom som 2:a i klassen! ”Jättesnyggt! Snygg bakdelskontroll!”

Jaja, får hoppas vi hinner med en tävling till och att han efter det kan vara uppflyttad till avancerad klass. Jag tänker att efter uppflyttningen ska Flynn få vila från rallyn och då ska vi ta tag i tävlingslydnaden igen på allvar istället under en lång period.

Folk som har sett oss tävla har börjat fråga när jag ska hålla kurser i rallylydnad, så håll utkik, det kommer säkert rallylydnadskurs med klickertänk någon gång framöver.

I helgen tävlade vi rallylydnad igen. Lördagen var vi i Vallentuna och Fonzie gjorde sin andra start i nybörjarklassen. Det gick strålande, han fick 100p (maxpoäng), blev uppflyttad och delad seger i klassen! Fonzie var så otroligt glad att få vara med mig på tävling igen, riktigt rörande. ”Snygg 360, snygga fronter. Jättesnygg runda!” fick vi som kommentar. Domare: Emma Berg.

Flynn gjorde sin debut i fortsättningsklassen, han skötte sig finfint och slutade på 98p och en 4:e placering. ”Jättesnyggt, fin kontakt!” skrev domare Katarina Strömberg.

Dagen efter tävlade vi i Uppsala. Det var regnigt och ruggigt men långt värre för en frusen matte än för hundarna som tog det hela med en klackspark. Fonzie startade först (jag hade valt att inte gå upp i nästa klass utan låta honom ta en start till i nybörjarklassen för att istället sikta på ett diplom) och vi var nära att göra en till 100p-runda men så var jag lite för nära en skylt och när han skulle göra ingången runt mig så kom han åt skylten med rumpan, det gav -3 poäng. Så vi slutade på 97p men det räckte för att Fonzie åter igen skulle stå som segrare! I och med det här resultatet fick han sin RLD N -titel också. ”Följsamt och trevligt ekipage, snyggt!!!”

Flynn startade senare på dagen och jag skrattade gott när jag såg utformningen på banan -vi skulle bla gå en åtta runt två tennisbollar (Flynns absoluta favoritleksaker!) och vi skulle gå långsam marsch fram till hopphindret och direkt långsam marsch efteråt, en utmaning för Herr Långben. Roligt! Flynn skötte sig jättebra, jag såg att han tänkte på ena tennisbollen men han behärskade sig fint och släppte aldrig fokus. Allt annat på banan gick bra utom ställandet som blev väldigt snett av någon anledning, där drogs den enda poängen under hela rundan och surt nog så hamnade vi på 99p och missade uppflyttningen med en futtig poäng, men resultatet placerade honom som 2:a i klassen! ”Jättesnyggt! Snygg bakdelskontroll!”

Jaja, får hoppas vi hinner med en tävling till och att han efter det kan vara uppflyttad till avancerad klass. Jag tänker att efter uppflyttningen ska Flynn få vila från rallyn och då ska vi ta tag i tävlingslydnaden igen på allvar istället under en lång period.

Folk som har sett oss tävla har börjat fråga när jag ska hålla kurser i rallylydnad, så håll utkik, det kommer säkert rallylydnadskurs med klickertänk någon gång framöver.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *