Fonzie debuterat i mästarklassen & Flynn RLD A.

Idag har jag tävlat rallylydnad i Karlstad med både Fonzie & Flynn. Vaknade till ett lätt regn som ju närmare tävlingsplatsen vi kom ökade allt mer och till sist ”stod det som spön i backen” kan man säga. Det är då man ska påminna sig om att dåligt väder är BRA, att det är då vi är som BÄST och att spöregn bara är ett problem för konkurrenterna!

Fonzies klass gick först och det var alltså hans debut i mästarklassen idag. Banan såg ut som följande (har ingen bild):

”Start – Dubbel slalom – Stå framför, backa – Sitt, helt om höger, sitt – Sitt, sväng höger 1 steg, sitt – Snurr under gång (mot föraren) – Sitt, skicka över hinder – Sitt, bärande av föremål – 270 höger – Framåtsändande till kon – 8:ans frestelser – Sväng vänster – Sitt, gå ifrån, kalla in över hinder – 270 höger – Ställande under gång, gå runt – Helt om mot varandra (nu hamnar hunden på högerhandling resten av banan) – Sitt, sväng höger, sitt – Spiral vänster – Snurr under gång (ifrån föraren) – Tre steg bakåt – Mål.

Fonz skötte sig jättefint, jag tyckte han hamnade lite väl långt bakom konen och kommenderade fram honom, insåg i efterhand att det var otaktiskt för jag gjorde i och med det att vi fick -3p och jag tror hans första position hade varit bra nog för att ge fullt å momentet… Jaja, så kan det gå! Sen flöt allt på fram till sista ”tre steg bakåt”, där Fonzie missförstod mitt första steg och han sätta ner rumpan då han trodde det blev en halt, så där rök alla 10p i ett nafs! Honnören var stå framför föraren och Fonz stod som en bildstod under hela tiden (1,5 minut). Så vi fick 87p på debuten, nöjd med det! Första ”inteckningen” i mästartiteln fixad alltså 🙂

Flynns avancerade klass gick sist av alla. Jag tror att banan var ungefär så här (har inte någon skiss): Start – Sitt, sitt framför, höger ingång, sitt – Sitt, skicka över hinder – Sitt, helt om vänster, sitt – Snurr under gång – Spiral vänster – Sidbyte framför (hunden högerhandling nu) – Sitt, sitt framför, höger ingång, sitt (hunden tillbaka på vänster sida igen) – Sväng vänster, sitt – Tre steg bakåt – Helt om mot varandra (hunden tillbaka till högerhandling) – Sväng höger, sitt – Sitt, sitt framför, vänster ingång, sitt (hunden tillbaka till vänsterhandling) – 8:ans frestelser – Sitt, helt om höger, sitt – Läggande under gång, gå runt – Sitt, sidosteg höger, sitt – Mål.

Flynn gick jättefint! Inte ett enda avdrag på hela banan! Men, i honnören (sitta i fotposition) så la han sig när tiden nästan var ute = 10 poängs avdrag. Så vi landade på 90p (och placering 3:a) istället för 100 (och seger) men det spelade ju egentligen ingen roll för han tog därmed sin titel RLD A och är nu uppflyttad till mästarklassen han med!

Flynn tänker jag nu inte köra någon mer rallylydnad med under sommaren och hösten. Han kanske får starta i mästarklassen om det skulle dyka upp en lämplig tävling i vinter, men planen är att ha ett långt break från denna gren nu och istället lägga tiden på vallningen och vanliga tävlingslydnaden. Ville bara ha honom klar för högsta klassen innan jag lät grenen vila.

Fonzie har två starter till i mästarklassen inbokade, när jag sett hur de gått får vi se vad nästa plan blir.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *