1:a, 2:a, 3:a -bra tävlingsdebut för Race & Flynn!

Nu har äntligen årets första vallhundstävlingar varit! Tre dagar på raken var det IK I-starter för Race & Flynn. Först ut var två dagars tävlande i Järna hos Mälarmårdens VK som bjöd på mkt fina tävlingar med stora startfält & många duktiga förare. Jag var därför extra glad att jag & Flynn fick till en riktigt bra runda där han var helt underbar att köra -Flynn var uppe på benen och skötte själv placering & tempo så fint, jag hade bara att lägga till den där sista lilla finishen kändes det som. Vi skrapade ihop 91p och på det kom vi tvåa av 50 startande, bara slagna av Barbro Klingborg. Krille och Race fick en strulig start men hämtade upp sig fint, slutade på 76p.

Dag två startade jag näst sist, jag vet inte om det var det jag ska skylla på men när fåren drar i upptaget så står jag konsekvent och visslar fel håll till Flynn i en smärre evighet… Jag tyckte det lät så fel när jag visslade men fattade inte VAD som var fel!? Galet! Stackars Flynn gjorde lite som hans djurkänsla sa (gå vänster) och lite som jag tjatade om (gå höger). Han fick fatt på fåren och fick in dem på linjen och genom framdrivningsgrinden och där någonstans inser jag vad jag gjort för fel… Men då kom nästa hjärnsläpp och jag påbörjar vändningen runt stolpen åt fel håll! När jag insåg det, vände jag mig mot domaren och sa att ”Nu tackar jag för mig” och så klev vi av. Kanske dumt i efterhand för dag två kunde man placerat sig även med lägre poäng men å andra sidan var det nog snällast mot hunden efter att ha fått tvivla så på sin förare 🙂 Krille och Race bommade delningen så de fick 68p utan delning & fålla.

Efter tävlingen drog vi vidare mot Högbo Bruk där vi dagen efter tävlade IK I på ett mycket mindre fält och med en annan typ av får. Där var det rätt enkelt att få höga poäng på hämtet & fösningen/drivningen, delningarna gick också oftast bra men sen var den öppna fållan en riktig rysare! Jätterolig tävling! Det är sällan IK I är så kul att titta på tycker jag, men här var det spännande och publiken levde sig in i varje ekipage. Det dröjde lääääänge innan någon fick in alla fåren, de flesta rundorna slutade utan fålla. Bra test, det ska inte vara lätt!

Race gjorde en ovanligt dålig utgång men sen var han en fröjd att se, uppe på benen och skötte fåren så fint! Krille och Race var sen helt grymma i hur de jobbade vid fållan och de var ett av de få ekipagen som fick in fåren och slutade på 86p, Race första 1:a pris i IK I! Jätteroligt!!!! Jag & Flynn startade precis efter och Flynn skötte sig sååå fint men jag fick se mig slagen vid fållan, vi slutade på 84p utan fålla. Resultaten räckte gott: Krille och Race VANN och jag & Flynn kom trea! Härligt!!! Omdömet om Race blev: ”Kvalitetshund. Med bättre utgång en komplett vallhund.” Och om Flynn: ”Hund som inger respekt. Föredömlig djurhantering. Stort framtidslöfte. Mkt väl förd.”

Efter tävlingen drog vi vidare till Skinnskatteberg och gick vallhundskurs för Jonas i två dagar. Jag kände mig inte på topp själv men det var många saker som föll på plats och jag fick en tydligare bild av vad jag vill sträva mot. Nu är jag grymt träningssugen men Flynn ska få några vilodagar först. Sen hoppas vi att vi har fortsatt tur i lottningarna och kommer med på fler tävlingar i juli.

Nu har äntligen årets första vallhundstävlingar varit! Tre dagar på raken var det IK I-starter för Race & Flynn. Först ut var två dagars tävlande i Järna hos Mälarmårdens VK som bjöd på mkt fina tävlingar med stora startfält & många duktiga förare. Jag var därför extra glad att jag & Flynn fick till en riktigt bra runda där han var helt underbar att köra -Flynn var uppe på benen och skötte själv placering & tempo så fint, jag hade bara att lägga till den där sista lilla finishen kändes det som. Vi skrapade ihop 91p och på det kom vi tvåa av 50 startande, bara slagna av Barbro Klingborg. Krille och Race fick en strulig start men hämtade upp sig fint, slutade på 76p.

Dag två startade jag näst sist, jag vet inte om det var det jag ska skylla på men när fåren drar i upptaget så står jag konsekvent och visslar fel håll till Flynn i en smärre evighet… Jag tyckte det lät så fel när jag visslade men fattade inte VAD som var fel!? Galet! Stackars Flynn gjorde lite som hans djurkänsla sa (gå vänster) och lite som jag tjatade om (gå höger). Han fick fatt på fåren och fick in dem på linjen och genom framdrivningsgrinden och där någonstans inser jag vad jag gjort för fel… Men då kom nästa hjärnsläpp och jag påbörjar vändningen runt stolpen åt fel håll! När jag insåg det, vände jag mig mot domaren och sa att ”Nu tackar jag för mig” och så klev vi av. Kanske dumt i efterhand för dag två kunde man placerat sig även med lägre poäng men å andra sidan var det nog snällast mot hunden efter att ha fått tvivla så på sin förare 🙂 Krille och Race bommade delningen så de fick 68p utan delning & fålla.

Efter tävlingen drog vi vidare mot Högbo Bruk där vi dagen efter tävlade IK I på ett mycket mindre fält och med en annan typ av får. Där var det rätt enkelt att få höga poäng på hämtet & fösningen/drivningen, delningarna gick också oftast bra men sen var den öppna fållan en riktig rysare! Jätterolig tävling! Det är sällan IK I är så kul att titta på tycker jag, men här var det spännande och publiken levde sig in i varje ekipage. Det dröjde lääääänge innan någon fick in alla fåren, de flesta rundorna slutade utan fålla. Bra test, det ska inte vara lätt!

Race gjorde en ovanligt dålig utgång men sen var han en fröjd att se, uppe på benen och skötte fåren så fint! Krille och Race var sen helt grymma i hur de jobbade vid fållan och de var ett av de få ekipagen som fick in fåren och slutade på 86p, Race första 1:a pris i IK I! Jätteroligt!!!! Jag & Flynn startade precis efter och Flynn skötte sig sååå fint men jag fick se mig slagen vid fållan, vi slutade på 84p utan fålla. Resultaten räckte gott: Krille och Race VANN och jag & Flynn kom trea! Härligt!!! Omdömet om Race blev: ”Kvalitetshund. Med bättre utgång en komplett vallhund.” Och om Flynn: ”Hund som inger respekt. Föredömlig djurhantering. Stort framtidslöfte. Mkt väl förd.”

Efter tävlingen drog vi vidare till Skinnskatteberg och gick vallhundskurs för Jonas i två dagar. Jag kände mig inte på topp själv men det var många saker som föll på plats och jag fick en tydligare bild av vad jag vill sträva mot. Nu är jag grymt träningssugen men Flynn ska få några vilodagar först. Sen hoppas vi att vi har fortsatt tur i lottningarna och kommer med på fler tävlingar i juli.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *