Sumerar Flynns tävlingsår 2012

Eftersom jag beslutat mig för att ta tävlingsvila nu så passar jag på att titta tillbaka och sumerar Flynns tävlingsår 2012. Skriver upp grenarna i den ordning vi startade i dem under året.

LYDNAD –tävlingsåret inleddes den 11/2 en svinkall morgon (-20 visade termometern när vi satt i bilen på väg till tävlingen!) med att Flynn debuterade i lydnadsklass II i Viksbergs ridhus. Han skötte sig strålande och minus lite småmissar kunde jag inte vara mera nöjd med honom. Resultatet blev 184p och seger!

RALLYLYDNAD –Flynn fick haka på när Fonzie fick en ny tävlingsgren och det gjorde han med besked 🙂 Debuten i nybörjarklass var i februari veckan efter lydnadsprovet, där tog vi 98p och placerade oss som 4/35. Tävlingen efter (en för- och eftermiddagstävling) fick Flynn full pott (100p) och stod som segrare bägge starterna och hade vips fått första rallytiteln, RLD N. I mars startade vi i fortsättningsklassen, han plockade på tre starter nästa titel (RLD F) med poängen 98-99-100 (plac 4, 2, 1). Lika så bra att köra på, i maj startade vi i avancerade klassen och på tre starter hade han tagit den titeln (RLD A) med summorna 97-86-90 (plac 4,4,3). Där fick det räcka tyckte jag och startade sen inget mer i rallylydnaden.

VALLNING –Målet detta år var att vi skulle kvala in till Unghundscupen och att vi skulle starta i och gå runt IK II. Vår första start för året blev i månadsskiftet juni/juli och på första tävlingsdagen var Flynn storstilad, slog till med 91p i IK I och placerade sig som nr 2 av 50 startande. På våra starter under året fick vi sen in både flera första pris och flera pallplaceringar samt två segrar i IK I. På kvallistan till Unghundscupen (30 högst rankade unghundarna under 3 år) slutade Flynn på plats nr 6 om jag minns rätt. Vi startade och gick runt på Unghundscupen och vi uppfyllde även vårt andra mål -att starta och gå runt i IK II. Debuten i IK II blev på Gotland och där tog Flynn 76p som bäst.

     Världens bästa SuperFlynn med 2012 års priser. (och nej, vallningen ger sällan något att ställa i prisskåpet ;-))

Vad jag hade hoppats hinna med under året var att debutera i lydnadsklass III. Jag hade en tävling inplanerad nu på hösten men insåg att om jag skulle starta då så skulle jag få slarva igenom inlärningen av två av de viktigaste momenten -fjärren och vittringsapporteringen- och det skulle straffa sig i längden. Så jag beslöt att skjuta upp den starten tills vi känner oss mera klara. Kanske det blir i vinter eller så blir det till våren.

Nu ska vi ha en lång period med fysträning, roligt småfix i lydnaden -och praktiskt jobb och mkt variation i vallningen. Och så ska vi vila och lata oss också 🙂

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *