Klickertränarutbildning 2013

Tipsar om att det finns platser kvar på den klickertränarkurs steg 1 som kommer att gå på vardagar näst år, med start måndagen den 8/4. Perfekt för dig som vill ha helgerna lediga till att tävla, jobba -eller kanske umgås med familjen 🙂 Kursen sträcker sig över fyra tillfällen fördelade mellan april och oktober (två dagar per träff). Anmälan & info hittar du här: Klickertränarkurs steg 1 vardagar 2013

Klickertränarutbildningen steg 1 är perfekt för dig som vill sätta dig in i klickerträning ordentligt och det går utmärkt att gå kursen även med en liten valp!

Kursen består av 4 steg:

KLICKERTRÄNING STEG 1 8-9/4:
Första träffen på kursen läggs det störst vikt på att forma fram nya beteenden. Du lär dig att använda fri-shaping och targeting för att forma fram nya beteenden hos hunden. Du får också en grundlig introduktion till grundfärdigheterna, positiv och negativ förstärkning och de fyra hemligheterna för att bli en supertränare.

KLICKERTRÄNING STEG 2 3-4/6:
Andra träffen på kursen läggs det störst vikt vid att sätta rätt kriterier i träningen. Centrala teman är 80%-regeln, loggföring av träning och att skapa bra kriterieplaner. I tillägg fortsätter vi träningen på grundfärdigheterna som vi började med första träffen. Vi går också igenom olika inlärningstekniker och strategisk leverering av förstärkare.

KLICKERTRÄNING STEG 3 19-20/8:
Tredje träffen är huvudtemat stimuluskontroll – hur vi lär in säkra kommandon. Vi går igenom de fem stegen för att få full stimuluskontroll på beteenden, och kör flera praktiska övningar på det. Du lär dig också att växla mellan stimuluskontroll och frivilliga beteenden. I tillägg kommer du under kursen att lära om Pavlov som alltid sitter på din axel. Mellan den tredje och fjärde träffen ska du också arbeta med en skriftlig hemexamen.

KLICKERTRÄNING STEG 4 14-15/10:
Huvudtema för den fjärde träffen är baklängeskedjning – ett mycket centralt tema när man klickertränar. Vi jobbar i praktiken både med kedjor som styrs av kommandon och av «miljösignaler».

 

 

 

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *