Fonzie: 99p 2:a och ny titel: RLD M!

Idag har vi tävlat igen! Jag & Fonzie tävlade på Märsta-Sigtuna BK:s stora tävling ”Vårflugan” (ett roligt arrangemang där klubben över fyra dagar arrangerar tävlingar i både rallylydnad, tävlingslydnad, agility och freestyle -tyvärr arrangerade de bara mästarklassen en dag dock), vi var där förra året och tävlade också.

Banan idag var mycket uppbyggd kring inkallningar kändes det som: kalla in från sitt, kalla in från läggande under gång, kalla in över hinder. Jag var jätteglad att sändandet till konen fanns med för det är lite av ett favoritmoment hos mig. Honnören idag var stå bredvid föraren på höger sida.

Av någon anledning hade jag svårt att inte vilja gå fel i banan idag under banvandringen och jag kände när jag körde banan med Fonzie att jag hasta igenom en del. På filmen ser jag att jag var otydlig på ett par ställen och jag ser missar som vi ska träna vidare på. Jag har ju en idealbild som vi sakta strävar mot i alla de olika delarna.Fonzie kändes fin. Han blev lite het av att höra & se agilitybanan och så var han lite påverkad av värmen samtidigt tyckte jag, men på det hela taget mycket trevlig. Vi var bra men inte så på topp som förra tävlingen helt enkelt!

Domaren gillade dock vår insats och gav oss 99p och på det kom vi på delad andraplats av 37 ekipage! Vips hade Fonzie tagit högsta titeln i rallyn -RLD M! Så synd att det inte finns som ”LP-rosetter” i rallyn eller liknande, bara diplomen man kan köpa från SKK finns. (Jag är barnslig nog att GILLA priser, helst pokaler ;-))

Så här såg dagens runda ut:

Nu väntar jag med spänning på att startlistorna för de kommande tävlingarna ska läggas ut. Jag har tre tävlingar till innan sommaren som jag kan åka på så jag HOPPAS jag kommer med på dem! (Skickar en önskan till klubbarna att arrangera fler mästarklasser OCH ta emot fler ekipage i klassen. Som det är nu ska man typ bo i Skåne för att kunna tävla rally på hög nivå ofta) Nu ska jag fira med en glass!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

    • Tackar! Fonzie tyckte det bästa var att få hoppa upp och sno sitt eget pris (tennisboll på snöre) direkt från prisbordet. ”Stulen leksak smakar bäst!” 🙂

  1. Stort Grattis!!
    Jätte fin runda och jag är helt säker på att ni kommer till SM 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *