Hot potato and talk to the hand!

Idag tävlade vi rallylydnad igen, mästarklass på Norsborgs LKK. Fint arrangemang, jättebra planer, bra servering och trevligt! Extra roligt att träffa gamla brukskompisar som jag inte sett på en massa år, kul kul! Solen strålade något otroligt dessutom.

Jag kan tyvärr inte säga att min prestation idag var lika strålande. Trodde jag kommit på rätt sätt att värma upp Fonzie inför start för att han ska vara lagom men idag lyckades jag inte ro iland den uppgiften utan han var het som en het potatis och även om domaren berömde vårt fina samarbete så kände jag själv det som om han och jag var på två olika planeter mest hela banan. Vi drog på oss några småmissar, sen slog han i ena hindret (-5p) och så satte han ner rumpan i backandet (ah, det ÄR verkligen ett känslomoment för Fonzie, är han i rätt nivå backar han jättefint, är han het så PANG hinner han slänga ner sin rumpa. Där har vi en massa jobb att göra framåt.) så där rök 10 poäng. Landade på 81p och en mkt blygsam 19:e plats (av 29 tror jag).

En sån här kändes det som jag tävlade med idag 🙂

Det jag inte lyckades med idag idag och som stör mig långt mer än resultatet på banan, var att jag inte fixade att bubbla in mig som jag ska & brukar utan faktiskt stördes av ett par saker innan start (la fokus på fel saker -jag noterade två företeelser som Fonzie triggade på men lät dem störa mig istället för att vara proaktiv och arbeta med honom) och än mer mellan banan och honnören (lång väntan emellan dem idag), försöker folk prata med mig innan min tävling är klar så måste jag kunna ignorera det utan att irriteras, dvs jag ska inte varken se eller höra något förrän 1) både banan & honnör är genomförd 2) Fonzie är rejält belönad 3) Vi har gått vår nervarvningsrunda efteråt. Det missade jag big time idag, måste bli bättre på att inte låta varken händelser, ljud eller folk störa ut mig, ffa inte innan vi tävlat klart (genomfört honnören). Om de så släpper en bomb eller trycker en mikrofon under näsan på mig ska jag sköta mitt! Skärpning Fru Larsson!

Så här ofokuserad var Fonz matte 🙂

Nu har vi en ny start i morgon, sen ser det ut att bli ett långt tävlingsuppehåll för min & Fonzies del för jag tror inte jag sett någon tävling jag kan åka på de närmsta månaderna. Efter morgondagen lägger vi därför en lång träningsplan och fram tills datumet för SM-kvalet går ut så tänker jag iskallt räkna med att vi är med, skulle vips 40 personer damma in 300p (vi har 299) så startar vi väl på SM ett annat år bara 🙂

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *