Uppskjuten elitdebut :-(

Jag & Flynn hade tänkt att fira Sveriges nationaldag med att debutera i elitklassen i lydnad men nu får vi tyvärr tänka om. Flynn har efter vila efter ett par träningspass känts allmänt stel, jag tycker han avlastat ett bakben något och att han varit lite, lite trött liksom.  Bara sånna där skitsaker som inte riktigt går att sätta fingret på och rörelserna har varit så att jag vet att de flesta säkert skulle missat att något inte är som vanligt. Värsta sortens krämpa alltså, de där diffusa som man blir galen på.

När Flynn igår markerade både fram och bak på kvällen efter vilan så beslöt jag mig för att ta honom till veterinären. Började här hemma i Stallarholmen med att låta Anna titta på honom. Inte lätt att bli klok på vart felet sitter -vi tittade bägge många, många vändor på honom och han tog något orent steg här och där men inget tydligt. Vid palpation ömmade han något vid ena knät, något vid ena biceps och något vid några tår. Men alla fynd så diffusa att det var omöjligt att bli så mkt klokare. Vi beslöt att börja med att ta prover för fästingsjukdomarna och sen skickade hon remiss till ortoped istället för att vi bara skulle börja chansa på allt  och typ få röntga hela hunden.

Så, nu väntar vi på provsvaren och på att få svar när vi kan få komma till Strömsholm. Tills jag vet mer får Flynn ta det lugnt. Känns verkligen skittrist men med en hund som går så hårt och tar i fullt i allt han gör vågar jag verkligen inte chansa. Är han inte fräsch så blir det vila hur jäkla surt det än känns, vi får väl hoppas det inte är något stort och att vi snabbt kan vara tillbaka till full aktivitet igen.

Suck, just nu önskar jag att jag hade en till vallhund -vuxen, i full träning- för jag har både vallkurs, vallhundstävlingar och en massa träning inplanerad som i värsta fall fryser inne. Kanske man ska försöka leta en vuxen hund istället för valp så småningom. Tyvärr är det ju sällan de man vill ha som är till salu eller till priser man har råd med dock.

Vi får väl traska runt i skogen tills vi vet mer helt enkelt.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *