Sumerar Fonzies tävlingsår 2013

I helgen var sista tävlingen för året för Team Fonz. En väldigt trevligt arrangerad tävling i Kungsörs fina träningshall fick avrunda tävlingsåret 2013. Fonzie kändes väldigt fin, taggad men inte het. Själv lyckades jag inte med att sköta alla mina uppgifter rätt, jag slarvade med en så basic sak som att analysera banan rätt (hakade upp mig på ”kom i håg att fortsätta och springa” -det var språng flera moment efter varandra- när jag borde kommit ihåg ”leta dina mentala omstartspunkter”) och det gjorde att jag var besviken på mig själv efter tävlingen. Vi HADE kunnat sätta årets mål men nu hade jag lite fel fokus och vips missförstod Fonz mig och snurrade åt fel håll. Där rök 10 poäng. ”Synd på snurren, annars perfekt!” skrev domaren. Så, 90 poäng och en 8:e placering. Jag hade väldigt svårt att inte känna mig grymt besviken första dygnet efter detta. 2014 års utmaning blir att bli ännu skickligare på att fokusera på mina uppgifter men också, när det skiter sig, snabbare vända fokus mot nästa mål. Och förlåta mig själv *host, host*.

Det låter kanske lite dramatiskt att gnälla över en miss (om än kostsam) på en tävling, men om vi hade satt vår 100p runda så hade jag uppnått vårt drömmål = 500p på våra 5 bästa tävlingar under året. Nu landade vi på… 499p. Och eftersom årets rallyhund i SBK (om infon jag fått är rätt) är just de fem bästa resultaten så vet jag också att jag missar den titeln med 1 (!) poäng… DET var vad som snurrade i min hjärna hela vägen hem. Men, man kan ju vända det till att min lilla heta galning som startade i rallyn för första gången i februari 2012 som en pensionärshobby, i år bara är 1 poäng ifrån att vara årets bästa rallyhund! Det låter bättre, jag ska försöka se det så tror jag.

Jag tycker statistik är rätt roligt så jag har tagit fram statistik över årets tävlingar. Så här ser Team Fonz tävlingsår ut i siffror:

Statistik 2013:
Antal officiella starter i mästarklass: 14 stycken
Antal brutna: 1 st
Antal ej kvalificerande: 1 st
Antal kvalificerande: 12 st
Snittpoäng på kvalificerande tävlingar: 93
Antal pallplatser: 6
Antal segrar: 4
Övrigt under året: tagit titeln RLD M, kvalat in till SM på maxpoäng, startat SM.

fonz

Fonz -finaste Tjocknosen ever!

Tävlingen fick mig att fundera kring mina mål, om de verkligen kan kallas mål, och kring vad som är smart att sätta som mål för 2014. Men de tankarna behöver mogna lite till innan de (kanske) kommer som ett blogginlägg. Tills dess, ta en pepparkaka och lite glögg och julvila, det ska vi ta.

 

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *