Kärleken, den kärleken…

Zin löper. Detta är hennes första löp hos oss sedan hon flyttade hit i juni 2013. Att ta in en fertil tik i ett hus bestående av fyra hanhundar är ju lite av en utmaning och självklart något som jag och Krille diskuterade innan jag köpte henne. Skulle vi stå ut? Skulle hundarna go bananas? Skulle hanarna börja gruffa sins emellan? Skulle man få någon nattsömn? Många frågor som vi ju inte skulle få svar på förrän Zin behagade att löpa.

Zin började löpa nu i januari. Jag tycker egentligen att det är helt suveränt som första löp: nu är det kallt, mörkt, snö, våra hundar tränar & motionerar minimalt mot resten av året och det är för kallt för att jag ska känna mig bekväm med att låta någon av dem sova i hundgården eller gäststugan. Kort sagt: står vi ut med att Zin löper NU så borde ett sommar/höstlöp kännas plättlätt! 🙂 Sen får hon gärna ha väldigt långt mellan sina löp, inte mig emot.

Jag måste säga att hundarna hittills har varit otroligt snälla. Jag rastar fortfarande Flynn & Zin ihop (men med Flynn i koppel) och att gå promenader med dem är inget problem, han låter bli henne när jag är med även om det syns vad han skulle vilja göra. Idag tog jag separata promenader med dem mest för att Flynn ska få koppla av mer tänkte jag. Flynn gnäller inte och han käkar sin mat, han är bara mer upphetsad och inte riktigt 100 med i huvudet kan jag se. Race har också tagit det otroligt coolt. Han var fram till dag 12 helt ointresserad, men DÅ sa han ”NU löper hon!”. Han kan pipa lite och hans matlust har minskat. Annars inget trassel. Bra med hanar som vet när det är dags och inte hetsar i förväg! Jag hoppas det fortsätter så för då var det väldigt mycket enklare att ha en tik ihop med hanarna än jag vågade tro.

Zin själv är smetigare och larvigare inne. Tränar man med henne märks det däremot inte någon som helst skillnad. Det gillar jag! Både i lydnaden och i vallningen har hon hittills varit precis som hon brukar trots att hon nu gått in i höglöp. Skönt, jag hoppas det fortsätter vara så!

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *