Ett ganska Znorpigt år :-)

Med sista tävlingen för året nu på söndag så känns det lite lagom att summera Zins tävlingsår 2015. Vi har hunnit både mer och mindre än jag tänkt mig. Hade hoppats på att ha tävlat mycket mer vallning under sommaren men de IK I som fanns krockade med jobb. Fördelen med det var att det gjorde att jag istället startade henne i IK 2 på hösten och shit så mycket roligare det var och så mycket mer vi lärde oss av det. Ser verkligen fram emot att tävla vidare med henne nästa år! Hon har verkligen kapacitet att bli hur fin som helst bara jag lär mig att bli en bättre tävlingsförare.

I IK I startade vi tre gånger; jag valde att bryta första, sedan gjorde vi två starter på Stora Skuggan där vi placerade oss 9:a respektive 8:a på 80 respektive 72p så vi var 5 poäng ifrån 1:a prisgränsen som bäst. I IK 2 är jag mest mallig över att vi alla tre starterna gått hela banan och hunnit med och fått poäng på alla momenten. I Småland på debuthelgen blev det 62p (men med 25 av 30 på fråndrivningen, fett nöjd med det!) och sen dagen efter 70p. Tredje och sista starten var i Lekeberga, där fick vi 75p med magiskt bra 48p i hämtet! Så jäkla roligt!

12165996_10153035615132665_996046569_n

I lydnaden har vi bara startat två gånger: först en tävling i klass 2 i februari där vi hade ömsom bra och ömsom stolpe ut i momenten och fick 147p. Sen startade vi igen i klass 2 i augusti och då var hon helt grym: 194,5p och seger. Gick som en dröm!

lyd2

Zin fick ju debutera i rallyn i år och det gjorde hon med besked: 7 raka segrar! Sista tävlingen klantade jag till det men fram dit var vi obesegrade 🙂 Tog RLD N och RLD F och sen pausade vi den grenen för året.

rallyzin

Zin fick debutera i heelwork också: första tävlingen var i februari och vi fick ihop 25,00 uppflyttning och kom 3:a av 25 startande. Sen dröjde det till juli innan vi tävlande igen, då fick vi 25,15, uppflyttning och placerade oss som 4:a av 30. I augusti startade hon sen på en dubbeltävling i Kungsör och knep först 24,80 uppflyttning och placering 3:a av 25 och på eftermiddagen 25,15 och kom 2:a av 24 startande! Så på fyra starter har alla utom en blivit en pallplats, duktig liten tös! Nu har hon titeln HtM 1.

HTM1

zintitel

Så, på det hela taget ett ganska Znorpigt år! Ser fram emot att tävla vidare med henne nästa år.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *