Två gånger tvåa och fler cert!

I lördags var det dags att tävla igen, denna gång en dubbeltävling i Kungsör. Jag var nog nästan mitt sämsta tävlings-jag vågar jag påstå: stressad till max över att Krille skulle lämna av mig på tävlingen och själv åka vidare med Zin till västkusten för att para henne (och hinna tillbaka och hämta upp mig efter tävlingen), Flynn hade varit GALEN på träningen innan pga Zins löp och så fick jag under tävlingen veta att det var snökaos med avstängda vägar och olyckor på västkusten… Och kom inte Krille hem så skulle jag vackert bli sittande i Kungsör för även om jag skulle fixat skjuts så insåg jag att jag glömt att ta med mig nyckeln hem! Inte det optimala läget att prestera under men shit så nyttigt det är att ha sina rutiner att falla tillbaka till och så otroligt häftigt det är att ha en hund som man byggt upp en sån relation med att inte ens en sån här kaosdag (jag hade PMS och ville helst grina hela tiden dessutom…) kan sabba vårt teamwork! Flynn var så himla duktig, han ansträngde sig max att koppla bort alla hormoner som bubblade i kroppen och försöka hjälpa sin svajiga matte. Älskar den hunden så otroligt mycket, han har verkligen ett hjärta av guld.

löp

Så här såg Flynn ut dagen innan tävlingen när vi tränade: fullkomligt skummande galen! 🙂

Som exempel på hur gasad Flynn ändå var så kan jag säga att jag gjorde misstaget att sätta mig på huk bredvid honom när vi väntade på vår tur att gå in på planen -VIPS blänkte det till i ögonen och han var på väg att hoppa upp och börja jucka på mig! Så jag tänkte att nu blir det att köra samma som på tävlingen innan: hjälpa honom hellre än försöka stila och så hålla det hela lugnt trots programmets fart.

Väl inne på banan skötte han sig jättefint, det var mer jag själv som var för spänd för att hinna ha riktigt roligt under tiden men jag konstaterade att vi fick ingen miss och mycket satte vi riktigt bra kändes det som.

Det visade sig att den känslan var rätt: vi landade på 26,50 poäng och på det kom vi 2:a i klassen och tog vårt 12:e raka cert! Det hade jag INTE trott som Flynn var innan 🙂

Vid lunch bröts tävlingarna för årsmöte (himla trevligt och effektivt sådant) och klubben bjöd på smörgåstårta, supertrevligt!

Eftermiddagens start tyckte jag att jag själv skötte mig bättre, Flynn slarvade i någon position men åter igen igen miss utan bara lite dålig finputsning och det räckte till 26,85 poäng, 2:a åter igen och nu med vårt 13:e raka cert bärgat! DUKTIGA FLYNN!!!

Några domarkommentarer som jag blir extra glad åt en sån här kaosdag var:

”Underbart att se er; härlig inlevelseförmåga och superkontakt-följsamhet.”

Utmärkt planering och tolkning! Utmärkt samarbete!”

kungsör

Nu har vi en tävling kvar, dubbla starter i Degerfors om två veckor, sen ska vi ha ett långt tävlingsuppehåll då vi ska träna, vidareutveckla programmet och finslipa. Känns jättebra att först ha kunnat tävla intensivt och fått många domares betyg att utvärdera ifrån och sedan ha en lång period att jobba vidare framåt.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *