På väg mot Grand Champion!

Ja, något ska man ju döpa inlägget till när det gått snart två veckor sedan man tävlade 🙂 Stormästare/Grand Champion är en inofficiell titel inom freestyle och heelwork som precis börjat ges ut. För att få den titeln behöver man samlat (minst) 20 svenska cert i antingen freestyle eller heelwork. Roligt att ha något mer att sikta på efter championatet! Efter senaste tävlingen så har Flynn 15 cert i heelwork så vi närmar oss faktiskt titeln.

Hur som helst, senaste tävlingen var alltså 5/3 och hölls i Degerfors. En väldigt trevlig, snabb och effektivt arrangerad tävling! Det var dubbla klasser i alla HTM-klasserna ena dagen och dubbla klasser i FS andra dagen. Gillar sånna upplägg!

Flynn och jag hade alltså två starter i klass 3 och jag hade bestämt mig för att köra mitt vanliga upplägg av programmet i första starten och om den kändes OK, använda andra starten till att testa en liten förändring som jag funderar på att göra permanent för att se hur den funkade på tävling. Vi hade redan ett väldigt bra snitt för att kvala in till landslaget men visst, kunde någon av starterna höja det ytterligare så kändes det ju inte fel, jag menar det är inte klart förrän alla tävlingar är klara!

Så, i start nummer ett kändes det riktigt bra. Det jag har svårt för är att showa lika mycket på en vanlig tävling som på ett mästerskap, jag blir lite mer ”nu ska vi in och göra vårt jobb” och fokuserar mest på att Flynn ska få rätt signaler mm. Klokt för framtiden men jag tror det kostat mig en del poäng under vårt tävlande att inte ta ut svängarna lika mycket. Å andra sidan, fixar vi bara att kvala in så tänker jag att jag vill ha en extra växel både hos mig och min hund att lägga i när det verkligen gäller! Som jag tycker vi lyckades med råge på NM.

Hursomhelst, det gick BRA och jag var nöjd med vår insats. Vi fick 26,75 tog vårt 14:e cert och vann klassen! Härligt!

Start nummer två följde jag min plan och valde att köra den lilla nya förändringen i programmet. Den satt fint! Däremot lyckades jag trampa på Flynn vid ett ställe så där blev det lite hackigt. Men på det hela taget väldigt bra helhet och jag är supernöjd med Flynns attityd i bägge starterna. Andra staren fick vi ihop 26,55 tog vårt 15:e cert och placerade oss som tvåa slagen med bara 0,10 (vinnaren hade 26,65 alltså). Det är små marginaler i den här sporten haha!

12814149_1014061275332715_6583915199225494295_n

Nu väntar vi med spänning på att landslaget ska offentliggöras, idag är sista dagen att ansöka så jag hoppas veta mer snart.

 

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *