Flynn stormästare i heelwork!

I helgen gjorde vi vår första tävlingsstart sedan VM. Har känt mig milt sagt ringrostig då vi först tog en lång vilopaus efter VM och sedan PANG åkte jag på att få hälsporre som gjort att jag ska belasta foten så lite det bara går vilket inte precis matchar bra med att träna heelwork och framför allt inte ett fartigt program som vårt!

Jag hade lite tvekan inför att tävla bara en vecka innan EM också men samtidigt behöver man tävla, det är en färskvara tycker jag att prestera i tävlingsmiljö och något man inte automatiskt kan kompensera med bara träning. Så vi startade! En dubbeltävling i Linköping. Jag peppade mig med att det skulle bli roligt att träffa landslagskompisar och andra freestylemänniskor igen och att vi skulle ha en rolig träningsdag i tävlingsmiljö med fokus på att prestera det vi ändrat i programmet och tänka helhet.

Flynn var lite väl taggad inför första starten tyckte jag men när jag tittat i efterhand på filmen så ser han ju helt underbar ut, sååå glad och arbetsvillig! Liten miss på ett ställe men vi rättade upp det fort och utan för mkt krångel. Lite överambitiös på ett ställe men även det gick att snygga till. Jag var supernöjd!

Start nummer två var faktiskt ännu bättre tyckte jag, vi var mer exakta och Flynn hade fått ladda ur sig lite. Ett av våra bästa program tycker jag nog! Tycker nog inte riktigt vi fick de poäng som jag hade väntat mig men så är det i bedömningssporter, man ska ha turen att prestera som bäst för de domarna som har samma smak som en själv för att det ska bli riktigt högt. Nu fick vi 26,85 i första starten och 26,50 i den andra, det placerade oss som 2:a respektive 1:a och Flynn tog därmed sina 19:e och 20:e cert och blev därmed Stormästare / Grand Champion i heelwork! 20 raka cert på 20 starter, det tror jag inte så många har lyckats med, stolt över det!

14390773_1288584381152321_450770803046700495_n

Nu har vi precis packat väskorna för att idag resa till Österrike och till helgen är det EM som gäller! Ska bli spännande och förhoppningsvis grymt inspirerande!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *