Fem starter på en helg = fem cert!

Jag fick en ledig helg och såg att det fortfarande gick att anmäla till rallytävlingar i Fagersta och Gävle så jag passade på! Vi tänkte att vi tar husvagnen och så blir det lite en mini-semester på samma gång. Åkte upp till Fagersta BK och stod där med husvagnen från fredag kväll till söndag morgon. Så lyxigt att kunna bo precis intill planen!

Lördagen var det tre starter i mästarklass i Fagersta. Flynn var taggad som en stridshäst första rundan så vi drog på oss lite missar och landade på 93p och kom 6:a i klassen. Andra starten gick bättre, lite småstrul men mycket bättre aktivitetsnivå och 95 poäng och delad trea! Sedan var det lunchpaus och så en klass kvar.

Sista banan gick Flynn grymt bra och vi var helt felfria fram till allra sista momentet som var ett hopp som han tyvärr slog i och så åkte vi ner på 95p. Kom delad 6:a på det. Attans så synd på hindret!

Dagen efter packade vi ihop och rullade vidare till Gävle BK för att köra två starter. Första banan gick han fint på men hade ett moment som strulade och där vi tappade alla poängen, landade på 92p och en 13:e plats. Andra banan satt grymt fint och vi fick 99p och kom på delad 2:a plats!

Så på fem starter knep han fem nya cert och två pallplatser, duktig kille!

Nu tar vi vila från rallyn och kör bara heelwork under resten av sommaren och troligtvis resten av året. Kanske återupptar rallyn i vinter igen om tid finns. Det var hur som helst väldigt roligt och nyttigt att hinna ut och köra intensivt ett gäng tävlingar nu under våren. Sammanlagt från debuten i mästarklass i mars har vi hunnit med 11 starter som gett 10 cert, championat, två 1:a platser, två 2:a platser och en 3:e plats. Roligt!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *