Cert nummer fem och sex

För lite drygt en vecka sedan var vi i Linköping och tävlade HTM -heelwork to music- igen. Sista träningspasset innan tävlingen kändes det som om både jag och Fajt var rätt oinspirerade, det var verkligen inte ett av våra bästa om man så säger. Men jag intalade mig att det i princip alltid är roligare att åka och tävla än att stanna hemma, så vi åkte. Det är ju inte heller varje gång som man har chans att göra två starter på en dag, dumt att missa. Så, mission ”öva på att tävla” inleddes!

Första starten var inomhus. Fajt jobbade på finfint! Superfin attityd och hanterade störningar bra! Vi drog på oss en del missar, några jag kalkylerat med kunde komma och någon jag behöver klura lite kring, men som helhet är jag supernöjd med den här starten. Det kommer att dröja innan vi har samma precision på tävling som på träning men det räckte till 25,85p. På det kom vi 5:a av 16 startande och vi höjde vårt snitt till SM! Roligt!

Jag var själv trött och sliten och kunde coachat honom bättre men jag fick ett väldigt bra kvitto på att vi är på rätt väg och vad jag behöver bli bättre på. Först ska Fajt bli säkrare och sen ska vi utveckla programmet med hur jag ska röra mig och så småningom lägga till scenkläder. Än så länge är det träning på att tävla men målet är att vara riktigt bra i vinter!

Utomhusstarten var Fajt trött men vi kämpade ihop till 24,20 p och en 9:e placering. Duktiga lilla killen!

I och med de här två starterna tog Fajt sitt femte respektive sjätte cert i HTM. Vi ligger just nu på en hedrande åttondeplats på SM-listan (15 ekipage som får starta) men det är ju naturligtvis långt kvar till kvalperioden slutar i oktober. Håll tummarna för att vi är med i december när SM går av stapeln!

Nu har jag semester och i morgon ska vi åka iväg på nose work-läger, det ska bli roligt!
(Är tillbaka på jobbet vecka 32)

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *