Fajts debut i mästarklass

I lördags var det dags för Fajt att debutera i rallylydnadens mästarklass. En dubbeltävling på Vallentuna BK. Två banor parallellt med varandra där halva startfältet började på bana A och resten på bana B och sen skiftade man. Vi startade på bana B.

Fajt hade varit väldigt distraherad innan start med många goa doftfläckar att undersöka 🙂 men när vi väl gick över bandet så skötte han sig finfint även om jag kunde känna att han var lite ”off” och inte hade riktigt samma snabba respons på signaler som han kan ha. Ett framförbyte krånglade men i övrigt fick vi inga avdrag så 99p och CERT på debuten! Wow! Det resultatet skulle visa sig räcka till seger i klassen också! Roligt!

Till bana två tyckte jag att vi bägge lyckades höja oss ett snäpp. Fajt missade min signal för första inåtsnurren så där tappade vi ett poäng men landade åter igen på 99p, CERT och placering 2:a!

Nu ska vi träna vidare och leta efter lite fler tävlingar under hösten innan vi tar vintervila i november/december tror jag.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *