Utvecklingskurs freestyle & HTM 30-31/3 Kungsör

Det här är kursen för er som älskar att verkligen nörda ner er i freestyle och HTM och som vill utvecklas som tävlingsförare!

Instruktörer är Anna Larsson & Jonna Smedberg. Vi har båda tävlat på landslagsnivå i FS/HTM under flera år och deltagit på många mästerskap. Jonna har tre NM-guld, två SM-guld, fyra SM-silver, en tiondeplats på EM och har tävlat på Crufts. Anna har ett EM-guld, ett NM-guld, tre NM-brons, två SM-guld, tre SM-silver, tävlat flertalet VM med som bäst en fjärdeplats.  Kort sagt, vi KAN det här med att tävla 😉


På denna kurs kommer vi dela med oss av våra erfarenheter och tankar kring programbygge för freestyle och heelwork. Vi kommer gå igenom hur vi bygger program och anpassar utifrån olika förutsättningar, samt dela med oss om tips för att göra programbygget enklare.

Hur gör man för att lyfta sitt program, vad ger en röd tråd genom programmet och vilka delar ska man satsa lite extra på? Vi kommer gå igenom hur vi väljer musik, ge tips på kring val av musik, olika sätt att jobba med musikanpassning och hur man kan förbättra ens musiktolkning. Vilket tempo är lagom, vad är viktigt vid musikval och hur anpassar man sitt program till musiken?

Vi kommer även ge tips på hur man kan få till snyggare övergångar mellan rörelser/positioner och få in mer variation i programmet. Hur får man till flytet i programmet, vad ger bättre innehåll och helhet? Vi riktar oss mot vad som skapar riktigt bra program i klass 3 men självklart är det en massa tips att använda sig av även för de lägre klasserna.

Det här är inte en kurs där vi jobbar enskilt med era egna program utan fokus ligger på att skapa en ökad förståelse generellt för vad som behövs för att bygga bra program och kunna framföra dem på ett vinnande sätt! Det gör kursen lämplig även för instruktörer som vill bli bättre rustade för att kunna hjälpa sina elever att skapa bättre tävlingsprogram.

Deltar du med hund måste din hund klara av att träna lös i närheten av andra hundar i en miljö med rätt mycket störningar. Vi tror därför att hundplatserna bäst lämpar sig för träningsvana ekipage i klass 2-3 men lovar att det ger massor även att gå som åhörare utan hund.

Deltagare med hund: 3000:-
Åhörare utan hund: 1500:-
Plats: Kungsörs Hundarena
Datum: 30-31/3 2024
Tid: 10:00-17:00 lördag, 09:00-16:00 söndag

Du anmäler dig genom att maila till 3vallare@gmail.com och anger följande information:
Ditt för- och efternamn.
Fullständig postadress.
Mobilnummer.
Om du vill gå som åhörare eller med hund
Om du vill gå med hund: hundens namn, ras, ålder och vilken nivå ni tävlar på.

Var god läs igenom anmälningsvillkoren innan du anmäler dig.
I och med att du anmält dig räknas det som att du godkänt anmälningsvillkoren.

Anmälningsvillkor (3vallare.se)