Nyår & slalomträning 3:e passet (filmat)

Så var det nytt år! Nyårsafton förlöpte lugnt & trevligt här hemma med att ett par goda vänner kom över, vi åt gott, drack lite, pratade hund & spelade spel. För ovanlighetens skull var det en del fyrverkerier hos grannarna men hundarna brydde sig inte. Skönt! Ikväll ska vi iväg på middag hos ett par andra vänner och då kommer jag dessutom att träffa en liten 8-veckors bordercollievalp som Flynn väl kan sägas vara halv-morbror till (Flynns mamma är den valpens mormor). Ska bli så roligt att se henne!

Tidigare igår så fick Flynn sitt tredje träningspass med slalom. Jag gjorde som jag tänkt: gav honom mer utrymme på den sidan han hade svårt för förra passet, samt att jag testade att vara rörligare själv och springa mer. Nu var porten ca 2-8 och det roliga var att se hur mkt som lossnat under de vilodagarna han fått. Den svåra ingången var nu inte alls svår längre! Nästa gång vi tränar tänker jag sätta upp 2 portar, men innan dess ska han få 1-2 vilodagar emellan. Kanske jag kan få med mig pinnar & testa i ridhuset på söndag om vädret gör vägen dit farbar. Vore bra med både en ny plats och ett bättre underlag att träna på. (Om det går att få ner pinnarna där insåg jag just!?)

Så här såg det ut:

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *