Fysträning i fokus, boktips!

Tänkte bara helt kort tipsa om ett par böcker som jag tror de allra flesta hundägare skulle ha fördel av att ha läst:

Fysträning för hund. Ger grundläggande kunskaper om fysträning, kondition, styrka, balansträning, vattenträning, träningsupplägg etc.

Hundmassage & stretching. Enkel genomgång av anatomi, fysiologi, muskellära och sedan många förslag på massagegrepp, stretchingpositioner och förslag på behandlingsschema.

Rehabilitering för hund. Handlar både om vad som sker i kroppen under läkningsprocesser, rehabilitering av olika slags skador, behandlingsmetoder, rehabilitering i hemmiljön, hjälpmedel etc.

Kontrollerad skritträning i terräng som gör att hunden måste lyfta ordentligt på benen, grunden till nästan all annan träning och en grymt bra uppvärmning inför andra aktiviteter. Skritt kräver god balans och koordination, det är en gångart som aktiverar många muskler (även om muskelarbetet är lågintensivt) och som kräver (och bygger) en rörlig rygg.

Jag har även skaffat ett löpband. Det är INTE istället för promenader, utan en del i deras skritträning eftersom jag på löpbandet kan ställa in lutning och hastighet så de får träna optimalt under mkt kontrollerade former. Skritträningen i skogen & den på löpbandet fyller helt olika syften och kompletterar varandra strålande.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *