Nya pallplaceringar för Fonzie & Flynn

Igår var vi och tävlade igen 🙂 Denna gång gick färden till Märsta-Sigtuna BK som i dagarna fyra har ett jättearrangemang med tävlingar i både agility, lydnad, rallylydnad, freestyle och heelwork. Imponerande och skitkul idé! Måste vara underbart för alla som tävlar många grenar, hade varit buskul om vi kunnat vara med på mer men det får bli en annan gång hoppas jag.

Fonzie gjorde sin andra start i fortsättningsklassen i rallyn och banan såg ut som följande: Start – Sitt, Ligg – Snurr under gång – Spiral höger – Sitt, lämna hunden, sväng höger 1 steg, kalla in, sitt – Sitt framför, höger ingång, framåt – Sitt, ligg, sitt – Sväng vänster – 270 höger – 360 vänster – Sitt framför, vänster ingång, framåt – Sväng höger, sitt – Skicka över hinder – Sväng höger – Sitt, gå runt – 360 höger – Mål.

Fonzie var helt underbar på tävlingen, alldeles lagom i allt och tyckte verkligen att det var så roligt att tävla. Han gick helt perfekt och vi fick också 100p och vann klassen och blev uppflyttade till vanacerad klass. ”Bra tempo och superkontakt!”

Flynn debuterade i avancerad klass, den såg ut så här (mkt som var likt fortsättningsklassen för att minska behovet av ombyggnad gissar jag) om jag kommer ihåg rätt: Start – Sitt, Ligg – Snurr under gång – Spiral höger – Sitt, lämna hunden, sväng höger 1 steg, kalla in, sitt – Sitt framför, höger ingång, framåt – Sitt, ligg, sitt – Sväng vänster – 270 höger – Backa tre steg – Sitt framför, vänster ingång, framåt – Sitt, sväng höger, sitt – Sitt, skicka över hinder – Sitt, sväng höger, sitt – Sidbyte framför – 360 höger – Mål. Honnören var 1,5 minut sittande i fotposition.

Jag var extremt nöjd med Flynn, han var sååå rolig att köra, men klantiga klantiga jag gjorde svängen efter sidbytet (då hunden alltså jobbar på höger sida av föraren) för nära den skylten och han slog i den med bakbenet och där rök 3p! Det var den enda missen! Hade vi inte sumpat det hade vi varit uppflyttade på första försöket… Nu blev det 97p och en tredjeplacering, hur bra som helst men lite retligt alltså 🙂 ”Jättesnyggt jobbat, superkontakt!” skrev domaren.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *