Elitrutan träningspass två -lagt till konen.

Idag fick Flynn ett kort lydnadspass i Viksbergs ridhus efter att jag tränat rallylydnad med Fonzie.

Först jobbade vi med läggande under gång och efter det körde jag vidare med träningen på elitrutan. Nu tänkte jag att jag skulle ställa ut en kon istället för att skicka honom till en target, men först körde jag ett skick där jag ställde en stor pall som jag hittade i ridhuset på den platsen som konen skulle stå på och sände Flynn mot den. Flynn kan sedan tidigare ”runda föremål” som i den här filmen från i höstas:

Min plan var att han skulle överför tanken ”runda föremål” till konen och så skulle jag bara ställa honom på andra sidan helt enkelt och sen se om han mindes från gårdagen hur man tog sig vidare till rutan sedan. Det gick galet över förväntan kan jag säga! Jag hade inte med kameran men jag drog upp mobilen och försökte filma medan jag sände hunden (bra övning i att han bara skulle gå på mina ord och inga tecken), det var svårt att tajma ställandena bra när jag filmade tyckte jag men det är ju mitt bekymmer och inte Flynns. Jag är otroligt nöjd med hans tryck, fart och attityd i det här passet -och hur han självmant rättar in sig när han drog lite för högt på vägen mot rutan. Så här såg vänsterskicket ut:

Och så här såg högerskicket ut:

En bra start på ett riktigt roligt moment!

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *