SM here we come! Fonzie plockat 100p igen!

Idag har vi varit på Hölö-Mörkö BK och tävlat rallylydnad igen! Vi hade bara kommit med på första tävlingen men sen visade det sig att folk hade strukit sig så trots att vi stod som 3:e reserv så kom vi precis med även på eftermiddagen. Roligt att få två chanser samma dag att starta!

Första rundan var Fonzie helt underbar: fokuserad, glad och alldeles lagom i allt. Dvs så som han är om jag gör allt rätt, värmer upp på rätt sätt och fokuserar rätt. Med den här hunden har man inga stora marginaler, man måste fokusera till 100% på rätt saker annars går det vips väldigt fel oavsett vilken gren man kör! Så har han varit i allt och det är NYTTIGT att köra en sån hund! Fonz lär mig massor.

Vi fick ihop 100p och kom delad förstaplats tillsammans med superduktiga Zandra Beijer (som jag tycker alla som kör rally bör ha som föredöme både i hundträning & framförande på banan -det är precision & glädje på hennes hundar!) -extra kul när två klickertränade hundar toppar och ännu roligare eftersom Zandra går klickertränarutbildningen hos mig nu 🙂

Omdömet blev ”Jättefin runda, felfritt, bra tempo, båda känns samlade 🙂 ” I och med denna runda har vi nu 100-100-99 poäng och vågar väl säga att vi med råge är inkvalade till SM 🙂

Så här såg Fonzies runda ut (kameran slog av sig en kort stund så det är ett ryck i filmen tyvärr):

Sen var vi tävlingens allra sista startande på eftermiddagen. Jag slarvade med inbromsningen och fick ett snett sitt (tyckte jag jag ser nu att domaren inte drog på det så det var nog i mitt lydnadsöga det var snett) och vet ni så tokigt, då kände jag att ”äh, vi har ju gjort det vi kom hit för” och så blev det slarvigt och otajmat och vips missförstod Fonzie mig. Jag klurade på att avbryta och bara belöna honom men tänkte att vi kan ju köra klart och göra honnören så belönar jag efter den istället, men hur det nu var så väntade jag ut riktiga tiden och gick av och belönade först när det var klart. Och hoppsan, racet som jag tyckte var en KATASTROF gav 93p och omdömet ”Jättesnyggt! Matte hjärnsläpp nr 10? ;-)” Så, även med vimsig matte så blev det helt OK poäng.

Nu ska vi ladda om och matte ska FOKUSERA MERA. För SM HERE WE COME!!!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

  1. Grattis! Det såg verkligen super, super fint ut och då såg jag bara den andra rundan – kan bara tänka mig hur bra den första rundan måste ha gått då! 😉 Lycka till på SM!

  2. Vad härligt att se! Nu blev jag ju så sugen att börja med nya skyltar! 🙂 Var är SM i år? Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *