Midsommar på Breviksnäs säteri!

Ryktet säger att jag detta år skulle fylla gammal och klok. För att ta udden av den upplevelsen så bestämde jag mig för att fira den på bästa sätt: genom att ihop med Krille och några goda vallhundsvänner åka till Breviksnäs över midsommarhelgen och träna hund!  Vi fick en underbart fin helg i en mysig stuga och suverän träning på fina marker med bra djur och hundarna utvecklades fint! Kvällarna proppade vi i oss massor av god mat och dryck och pratade hund, en massa skratt och en del allvar -kort sagt väldigt trevligt! Det var sagolikt skönt att åka bort och vara helt ledig några dagar. Arvid hade bästa Sanna varit snäll och tagit hand om och han har haft en minst lika skön semester han på sitt håll, mycket roligare än att mest ligga i bilen när de andra tränar.

arvid_fräck
Arvid med polaren Fräck!

glass
Det gäller att inleda mini-semestern på rätt sätt: med GLASS på Två goda ting! Efter den rullade vi mot Gryts skärgård & Breviksnäs.

Lilla Zin fick starta träningen med två pass i en 25:a, hon var riktigt fin ffa med hur coolt hon agerade i hörnen och hur bra hon övertygade fåren. Efter det testade jag att köra ett pass ute på fältet men med lite ”back up” genom att ha folk och hundar utplacerade på lite håll så de kunde bromsa om det skulle behövas. Det gick fint men jag kände att jag själv slarvade på större yta, så passet efter gick jag in i 25:an igen för att avsluta i en mer kontrollerad miljö. Zin svarade otroligt bra på träningen!

DSC_0024
Anna & Peps fokuserar inför dubbelhämtet.

DSC_0101
Helena & Estelle tränar.

DSC_0063
Race under framdrivningen.

fika

Avkoppling utanför stugan! Det är här planerna smids 🙂

fika1

DSC_0031
Peps i framdrivningen.

DSC_0106
Vick i väntan på sin tur.

DSC_0125
Klappar om Fonzie som under helgen jobbade fint med att leta rätt på får i skogen & på bergsknallarna, ställa ut flockar till de som tränade osv. Duktig och glad kille!

Krille och Race övade på dubbelhämt, långa sneda fråndrivningar, delningar, kluriga utgångar där vi drog nytta av terrängen för att utmana hunden mm. Han var väldigt nöjd med Race under de här dagarna.

Zin utvecklades superfint. Dag två körde jag henne bara på fältet och hon var hur cool som helst. Hon går från klarhet till klarhet tycker jag, så här såg det ut när vi startade igång på riktigt på första passet på kursen för Jonas för en vecka sedan:

Och så här såg hon ut dag två på Breviksnäs:

En riktigt fin unghund och så rolig att träna med! Nu ska vi ha några dagar då matte ska jobba & Zin ska vila, får se om vi kanske kan träna igen till helgen. Vem vet vad hon vips kan då 😉

Lite foton från träningen i 25:an dag 1 på Breviksnäs får avrunda inlägget:

DSC_0174

DSC_0175

DSC_0177

DSC_0176

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

    • Klart vi kan köra en privatlektion! När jag är hemma från Skåne igen har jag lite bättre med tid, då kanske vi kan träffas?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *