Skåneresan -vallning & vallhundar!

Nu ska jag försöka komma ikapp och skriva lite om vår supertrevliga Skåneresa! Jag & Krille packade in alla hundarna (tack Carina & Stefan för lån av hundsläp!) och drog iväg till Skåne direkt efter att jag avslutat lägret här hemma. Första anhalten var vackra Andrarum där Krille och Race tävlade IK II lördag & söndag. Lördagen var de inte riktigt samkörda men på söndagen gick det fint och de knep en 11:e placering av 35 startande. Det var fullbana bägge dagarna, lång drivning, delning, fålla, singel. Roligt! Jag hoppas fler klubbar börjar arrangera sånna tävlingar!

DSC_0197

Krille & Race på väg fram till startstolpen.

Söndagen var lite ”grand slam” för släkten -Race mamma Emma vann, Race halvbror Mirk kom 2:a, och Flynns pappa Ross kom fyra och så Race 11:a Mycket roligt!

DSC_0289

Ann & Ross delar.

DSC_0262

Varmt i publiken! Susanne, jag & Heidi.

DSC_0409

Flynns syster Kate!

race1andrarum

Krille & Race i delningsringen. (Foto: Heidi)

andrarum_publik

Jag & Krille. (Foto: Heidi)

krille

Krille nöjd! (Foto: Heidi)

Efter tävlingarna i Andrarum så bodde vi hos bästa Susanne (Flynns uppfödare) i en vecka, proppade i oss god mat, slappade ute i henne vackra trädgård och åkte runt och våldgästade en massa vallhundsfolk!

krille_fonz

Krille & Fonz myser hemma hos Susanne.

gänget

Hela gänget på en promenad i Gröna Lund!

träning

Vallhundsträning i Kåseberga!

Vi hann med att träna på ett flertal olika platser och lilla Zin fick en massa nya erfarenheter av olika slags djur. Roligast var att vi hade möjlighet att träna på storflock: mer än 200 tackor fick Zin prova att valla för första gången och det löste hon lätt som en plätt! Jag gillar verkligen den hundens inställning! Flynn fick smyga igång vallträningen och det hade han saknat vill jag lova. Måste fortfarande ta det lugnt, bara korta pass och bara gå med djuren, men det är i alla fall en första test för att se om ryggen klarar det. Håll tummarna…

bossy

Hittade denna skylt i en affär och kunde inte låta bli att köpa den.

Efter veckan i Skåne tog vi vägen förbi tävlingarna i Agunaryd i Småland där Krille & Race startade bägge dagarna. Krille valde att bryta dag 1 men dag två gick Race riktigt fint! Åter igen fullbana och denna gång med en riktigt lurig cross som var svår att sätta. De fick grindmissar men knep trots det 87p och kom 6:a av 37 startande. Åter igen en bra dag för släkten: Race mamma Emma kom trea, Flynns syster Tai kom 4:a och dagen innan hade Race syster Rebell placerat sig som trea. Roligt!

aggunarydstuga

Stugan vi bodde i vid tävlingen i Småland ihop med roliga vallhundsfolk!

Nu i helgen ska Krille & Race iväg och tävla igen, jag & de andra hundarna stannar dock hemma denna gång och håller tummarna på avstånd istället.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *