En helg med vallning & rally :-)

I lördags var det dags för Södertälje BKs första KM i rallylydnad! Jätteroligt att det kommit igång på klubben även om vi var få som startade! Domare var Caroline Svärd som precis håller på och utbildar sig till domare (ser så fram emot att det blir en till aktivt tävlande i mästarklass som blir domare, jag tror det är viktigt för utvecklingen av sporten). Så här såg det ut inför ena banvandringen, kallt & ruggigt men god och glad stämning!

km2

För Fonz så blev det en bra test på att se om det låg kvar något efter förra träningens krigsutbrott på klubben, men trots att det var skott idag igen (denna gång mjuka skottsalvor på längre avstånd) så gick det fint! Han kändes bara normalt taggad, inte galen. Fin uppvärmning och minus att han stressade lite de första två momenten över kommandona till hunden som stod i honnören så gick han sedan resten av banan jättefint. De enda avdrag vi fick var också 1p bort på vardera två första skyltarna (som låg närmast honnören) sedan var resten felfritt så han fick 98p allt som allt och blev klubbmästare i mästarklassen.

Rally3 klubbm

Klubbmästarna i avancerad, mästare och fortsättningsklass förevigade på prispallen.

Så här fina priser hade klubben fixat:

KM1

Efter KM åkte jag vidare till Anneli och där fick Zin testa att göra sitt första riktiga fårjobb: hjälpa till att samla och flytta 70 tröga bagglamm ca 2 km längs en väg. Jag var så nöjd med hur lilla snorpan hanterade detta! Hon jobbade på, nöp en del i hasorna när det behövdes, pendlade själv från sida till sida för att hålla igång alla. Hjälp och stöttning fick hon självklart av mig som gick en bit bakom men å så mycket kloka saker hon gjorde på egen hand och inte en tendens att tappa huvudet som man rimligtvis kunde väntat sig första gången av en ung och orutinerad hund. Jag GILLAR verkligen Zin!

zinbaggar

Allra coolast var att efter lite vila (och en fika för matte) så åkte vi sen och tränade, nu på fem SPRINGIGA tackor som hade ett jäkla drag tillbaka till stora flocken som vi skilt av dem ifrån (puttade bara bort dem en liten bit). Helt andra förutsättningar så tätt inpå de tröga baggarna men Zin tog ut ett stort avstånd, var påpasslig och snabb och bestämd nog att flera gånger fronta och vända dem när de försökte kuta tillbaka till resten av flocken. DUKTIG liten unghund!

Idag tävlade jag och Fonzie rallylydnad på Roslagens BK. Jag är väldigt nöjd med många bitar av banan och Fonzies attityd och aktivitetsnivå över lag -och att vi satte följande sekvens felfritt: tre steg bakåt vänster, sidbyte bakom, tre steg bakåt höger plus övergången från språng i tre moment direkt in till långsam marsch utan någon dip med rumpan! Men när vi skulle skicka till konen så tog Fonzie i så mycket att när han slängde sig runt för att tvärnita så halkade han i gräset och hamnade pladask liggande på mage! (allmänt jubel utbröt). Duktiga lilla hunden ställde sig direkt efter det på mitt kommando men det hjälptes ju inte, blev -10 på den skylten. Sen var han inte helt med mig vid helt om bägge ifrån varandra utan snurrade tillbaka in MOT mig istället = -10 även där. Vi fick ytterligare tre småmissar (-1 vardera) så vi hamnade på 77p. (För er som inte tävlar rally så kan jag säga att det motsvarar ett 1:a pris i lydnaden men man är långt ifrån SM-kvalpoäng typ! ) Domaren skrev: ”Underbar kontakt och följsam hund. Synd på halka och missad vändning.” Tja, om inte om hade varit så…

Men så går det ibland när man tävlar, man ska ha marginalerna på sin sida för att det ska gå hela vägen, eller som citatet lyder: ”Unless you’re willing to have a go, fail miserably, and have another go, success won’t happen. ” ~ Phillip Adams

Så, nästa helg tävlar vi igen helt enkelt!

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *