Zins första vittringsapportering

De senaste dagarna har jag börjat träna lite lydnad med Zin. Jag har ännu inte lagt upp någon riktig träningsplan för henne utan vi har testat på lite olika saker i den takt som fallit mig in och utifrån vad som känts lockande. Hon har fått öva lite bakdelskontroll på kloss, runda föremål, plocka upp och hämta en apport, hoppa ut till ingenting och hoppa mot mig, sändas till stor target på avstånd och gå lite fritt följ. Hon har varit så väldigt glad & rolig i de här små övningarna att jag nog inte kan låta bli att utbilda henne till lydnadshund också, trots att ursprungstanken var att enbart valla med henne. Så kan det bli när det är höst och träningspassen i fårhagen blir extremt få pga att det blir mörkt fort!

Jag kunde inte låta bli att klippa ihop en mini-film att ha att minnas varifrån vi startade träningen. Den ser ut så här:

Nu har hon också fått prova på vittringsapportering för första gången. Jag kommer säkert att träna in frysmarkering på post-it lappar också, men jag hade sån lust att se vad hon skulle göra om jag körde på Heidis metod och bara gömde en pinne bland löven… På filmen har jag klippt in när jag gömmer pinnen, sen hämtar jag Zin (som var uppbunden ca 20 meter bort) och så klippte jag in när jag släpper henne. Hon fattade så himla snabbt och letade fint tycker jag! En rolig start, kanske kör vi vidare en annan dag!

Behöver jag säga att jag är kär i den här hunden!? Hon är precis så mallig och glad som jag vill ha henne. Ska bli roligt att testa vidare inom lydnaden med henne.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *