En riktigt rolig seger!

Idag tävlande vi rallylydnad i Fagersta. Det måste vara väldigt roligt att tillhöra Fagersta BK brukar jag tänka: klubben har ett fint område, en fin egen inomhushall och det verkar vara fullt av aktiviteter både vad gäller olika slags kurser & tävlingar. Förstår att de utsågs till Årets Klubb 2012!

Att tävla rallylydnad i Fagerstas hall är en lite speciell upplevelse. Hallen är inte så stor så de enda hundar som tillåts vara inne (om de inte är tysta pausade i bur) är den som tävlar och så startnumret efter som får värma upp inne i lokalen (men lugnt). Man slussar in både tävlande och publik endast mellan starterna, och det hela gör att det blir tyst, VÄLDIGT tyst där inne! Jag pratade med Carro om det innan tävlingen och hon sa samma sak som jag: man är så ovan vid att bara man själv hörs att det blir en väldigt speciell stämning i den hallen. Känns nästan som om de håller upp en sån där skylt som på golftävlingarna ”Silence, please” och det gör att jag får mycket mera puls och laddning än på vanliga utomhustävlingar eller tävlingar i stökigare miljöer! Jätteroligt och nyttigt! Känns lite som att få öva sig på att gå in på ett mästerskap, önskar mig bara en speaker också 😉

Domare idag var Katarina Strömberg som gjort en i mitt tycke väldigt rolig mästarklassbana. Flera av de sakerna som jag behöver öva på fanns med: att gå ifrån bärande av föremål in till tre steg bakåt (kortare tid att planera & förbereda Fonz och att få honom att ställa om ifrån ett av hans favoritmoment till att tänka lugnare igen), skicka till kon placerad nära ett hopphinder (detta är jag mest nöjd med att det inte störde honom alls idag), att passera samma hopphinder och få honom att tänka rätt snurr strax efter det, samt den helomvändning som fortfarande är ojämnast i utförandet (ibland strålande, ibland väldigt knepig): helt om ifrån varandra. Ordningen på skyltarna var: Start, 410 Sidbyte bakom, 401 sitt, spring ifrån kalla in i fart, 206 åttans frestelse, 407 stå framför, backa, 403 Sitt, gå ifrån kalla in över hinder, 405 ställande under gång, gå runt, 108 270-grader vänster, 402 bärande av föremål, 309 tre steg bakåt, 108 270-grader vänster, 410 sidbyte bakom, 408 framåtsändande till kon, 108 270-grader vänster, 409 snurr inåt under gång, 207 sitt, sidosteg höger, sitt, 312 helt om ifrån varandra, 308 läggande under gång gå runt, 203 skicka över hinder Mål. Honnören var sitt på höger sida.

Fonzie skötte sig strålande och vi knep 100 poäng med kommentaren: ”Idag satt den! Klockrent & snyggt!”. Vi kom delad 1:a tillsammans med Carro & Roy.

fagersta131117

Det kändes väldigt bra att få till en BRA runda och att vi fick till flyt genom hela banan. Dessutom så var det verkligen en ROLIG bana och jag hade kul medan jag körde den = precis så som det ska vara! Fonzie själv var nog mest nöjd med att ha haft roligt på banan & sedan att vid prisutdelningen få en mjukishammare som kan spela en pepplåt! (Olé, olé, olé…) Det passade honom perfekt.

pallen

Så här listiga ser man ut när man tävlat, hundarna ser ut som ”eh, pinsamt, får vi gå snart..?” 🙂

Jag inser att jag är usel på att räkna. Jag trodde att jag redan innan denna tävling hade fem resultat inom 2014-SM-kvalperiod och tyckte att OK, vi har gjort skakiga rundor på hösten men att vi ska ligga låååångt utanför listan, jäklar då blir det lika högt igen då? Men nu insåg jag idag att det är först med dagens resultat som jag har fem resultat att räkna in. Hoppla, det ändrade poängsumman en hel del även om vi säkert kommer att behöva byta ut minst två, kanske tre av resultaten för att vara säkra. Känns hur som helst bra att gå ifrån 353 poäng till 453 poäng!

Zin fick komma ut efter tävlingen och träna lite på planen. Körde lite skicka över hinder, att runda föremål (framåtsändandeben som snällt stod ute!) och lite mikro-frittfölj. Och så fick hon testa att gå över en bruksstege för första gången. Det gick strålande & var roligt tyckte Zin så snart hon fått in hur hon skulle kliva för att hela tiden nå vidare. Hennes duktiga syster San har nu i helgen tävlat i lydnad: två förstapris och två pallplaceringar blev det! Första Race-barnet som hunnit ut och tävla, roligt!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

  1. Grattis igen!!! Kul att dela segern m dig och Fonz och härligt att vi båda lyckades så bra trots den extra tysta miljön som blir i en så liten hall. Haha jag försöker verkligen bli låång som du på pallen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *