Debut i HTM3: Fonzie tog två CERT!

Igår debuterade jag & Fonzie i heelwork to music klass 3. Tävlingen arrangerades av Linköpings HU i Motala (Dittes hundhall) och var en dubbeltävling med möjlighet till två starter. En stor eloge till arrangörerna som lyckades skapa en trevlig tävling, snabba resultatredovisningar och finfint prisbord till så många startande! Verkligen bra jobbat! Hatten av även till domarna som hade många ekipage att döma och tidspress att vara effektiva så att det inte skulle dra ut på tiden. Ett fint arrangemang helt enkelt och väldigt bra tävling att få debutera i högsta klassen på! Måste även säga att på mina få starter (en i klass I, en i klass II och nu igår i klass III) så har jag glatts åt att det är en väldigt trevlig stämning bland de som tävlar FS/HTM, jag känner inte många till namnet än men så många glada miner, lyckönskningar och fin feedback folk ger varandra och även till en nykomling! Hundsport när det är som bäst stämningsmässigt!

Tävlingen var på en för oss helt ny träningshall. Denna gång hade man innan tävlingsplanen ställdes i ordning chans att gå in med hunden (kopplad) och värma upp på planen. Leksaker tillåtna men inte godis. Jag velade om jag skulle ta in Fonz eller inte men testade (ny erfarenhet) men OJ det var svårt för honom att gå in och träna mitt ibland andra som körde sina program/värmde upp och vara så nära hundar som peppades och fick leka! Fonz blev mest het av det så jag var bara inne ett tag och försökte få honom att börja tänka och komma ner lite i varv igen innan vi gick ut.

När det sedan blev dags att starta fick vi en bra övning på att värma upp utomhus och sen slussas till att vänta i en angränsande korridor och sen in i lokalen där man hade några minuter på en liten yta (kanske 2 x 2 meter?) att värma på innan man fick OK från domarna att gå in på planen. Fonzie kändes riktigt fin i aktivitetsnivå och fokus, jag är jättenöjd med hur han jobbade under hela dagen. Lite störd igen när musiken precis går igång men sen skötte han sig fint! Glad, fokuserad och lagom!

Så här såg vår debut ut:

Vi fick följande betyg:
Precision & samarbete: 9,2 – 8,5
Innehåll: 8,8 – 8,3
Tolkning av musik: 8,5 – 8,5
Summa: 25,90 CERT och 2:a placering! Så jäkla roligt!!!

Efter vår klass var det dags för HTM 1 att köra sin första start och när den klassen var klar var det dags för andra tävlingen i HTM 3. Jag vet inte vad jag gjorde som fick Fonzie att missförstå mig och tolka backandet som ett sidbyte så starten där blev lite tokigare och inte samma rena flyt genom programmet MEN bra nog för att det skulle bli följande resultat:

Precision & samarbete: 7,8 – 8,4
Innehåll: 7,4 – 8,4
Tolkning av musik: 7,3 – 8,5
Summa: 23,90 CERT och 3:e placering!

Jag lärde mig massor på tävlingen, framför allt att jag borde haft en plan när det gick på tok och då kört på där han var tills nytt bra ställe i programmet kom för att byta till vår ursprungliga plan: nu blev jag bara inställd på att rätta hunden inte att rädda uppvisningen! Så, gott folk, jag tror INTE Det räcker bara att träna man MÅSTE tävla för att få riktiga tester och upptäcka saker man missat i sin träning! Det är vad tävlandet är = ROLIGT och en grym chans till utvärdering för att få nya idéer, tips och tankar till nästa träningspass!

Så här såg andra vändan ut:

Så summa summarum: två cert på vår debuttävling (och tillika tredje gången någonsin vi startat i HTM)! Kan inte vara mer än nöjd med det! Nu är jag väldigt taggad att hitta fler tävlingar att åka på, att jobba vidare och vidareutveckla positionerna och programmet och sikta mot att ta ett tredje cert.

cert

Som sagt: Fonzie gillar inte vinnarbilder, här tyckte han att lite stretching passade bättre än ”sitt fint & se ärtig ut och titta in i kameran” 🙂

Avslutar bloggen med ett stort GRATTIS till bästa Ann-Sofie som debuterade med sin yngre hund Allvin i HTM 1 på samma tävling och tog två uppflyttningsmeriter! Jag ser så mycket fram emot när Ann-Sofie ska komma hit och hålla kurs i juni, har platser kvar så vill du lära dig om FS/HTM kolla in kursen HÄR!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

    • Tackar! <3 Fonzie ÄR verkligen en söt hund och det är så roligt att kunna vara ute och tävla med honom, han bjuder verkligen på sig själv den hunden <3

  1. Ni är så otroligt duktiga trots så knapp HtM träning. Vad månde det bliva när matten blir ännu mer erfaren.
    Härliga ni o Grattis igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *