Zin har HD A och har varit på vallhundskurs!

Nu har det officiella resultatet på Zins höftledsröntgen kommit: HD A! Jag är så glad!

I lördags var jag & Zin på vallhundskurs för Jonas Gustafsson hemma hos Anneli. Ett lite nytt koncept där vi var tre stycken som körde en timme var (men uppdelat på tre pass) under en förmiddag. Mycket bra upplägg tycker jag: lättare att vara pigg & alert än om man behöver vänta flera timmar mellan passen, och både man själv och hunden fick en rejäl genomkörare utan att hela dagen gick åt. Jag gillade det skarpt och det passade Zin ypperligt! Dessutom lånade Jonas mobilen av de deltagare som hade en sådan och filmade bitar av träningspassen så man fick med hans kommentarer och hade det att gå tillbaka till. Också smart de gånger man inte har någon som kan filma åt en på kursen.

Jag fick många bra tips och mycket saker som föll på plats där jag känt mig lite tveksam om hur jag ska jobba vidare. Zin svarade väldigt fint på träningen och jag känner mig väldigt taggad att anstränga mig själv att utvecklas vidare så jag kan ta tillvara alla de jättefina kvaliteter den här hunden har. Det ska bli grymt kul att fortsätta att träna & utvecklas ihop med henne under det kommande året, det känns verkligen som att om jag själv skärper mig och förbättrar mig som tränare så kan den här hunden bli riktigt, riktigt ruggigt fin. Det jag gillar mest hos henne är hennes stora självförtroende och att hon är så cool. Återstår för matte att göra sin hund rättvisa så hon utvecklas rätt. Det kändes bitvis plågsamt och frustrerande att jag inte får till träningen smartare, men det blev bättre från pass ett till pass tre och jag försöker trösta mig med att felen (från min sida)  idag är i alla fall mindre och ”bättre” än tidigare. Dags att ta sig till nästa nivå.

zinöra

Zin -vadå öron?

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *