Zin är godkänd vallhund!

Idag var det debut för Zin och mig i vallhundsvärlden: vi åkte på vallhundsprov på Österby Gård, Råby Rekarne, som arrangerades av Westmanlands VK. En ny plats i tävlingssammanhang om jag förstod det rätt. Fint fält, lite extra festligt med att banan angränsade precis till där korna stod, såg mer än en hund som tittade till lite på dem!

banan1

En del av banan sedd från vägen. Kolla in kossorna 🙂

kossor

Var tvungen att fota den här kanske lite mindre nyfikna samlingen åskådare! De var mer upptagna med att mysa i solen och äta än studera hundarna tror jag.

Fåren var väldigt trevliga, otroligt jämna flockar och de svarade fint på hundarna. Lite tunga då de gärna ville passa på att beta men hundarna var samtidigt tvungna att behandla dem väl för att inte stressa dem. Ohövliga hundar avslöjades fort! Mycket bra djur och plats för ett VP tycker jag, det gav alla en bra chans att visa hundarnas egenskaper utan att bli för lätt!

Jag kände mig väldigt trygg med Zin och jag är väldigt nöjd med hur hon jobbade. Vi hade kvällen innan kommit hem efter att ha varit fyra dagar på raken på vallhundskurser (först två dagar för Peter Nilsson på Breviksnäs och sedan direkt efter två dagar för Jo Agnar Hansen hos Björn Mattsson) och särskilt de första dagarna hade Zin gått otroligt mycket och hårt då vi var få deltagare och nu dag fem kunde jag se att hon var trött och sliten både mentalt och i kroppen så det kändes väl som en ”halv Zin” mot när hon är på topp men hon skötte allt fint och hanterade fåren på ett sätt som de trivdes med.

jagochzinvp-1

Så här blev resultatet:

Utgång: 20p
Upptag: 10p
Framdrivning:18p ”stopp. lite snett”
Fösning: 10p
Drivning: 20p
Fålla in: 7p
Fålla ut: 10p ”jättefint!”

Summa: 95p, gk och med kommentaren: ”Lyhörd hund med bra djurkänsla. Bra tempoväxlingar. Ser lovande ut för framtiden. Bra samarbete.”

Och så här såg det ut:

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *