Tävlat i tre grenar på fem dagar :-)

Japp, det är vad jag roat mig med den här veckan! LYDNAD, VALLNING & RALLYLYDNAD -The more the merrier!

I tisdags var det ju LYDNADSDEBUT för lilla Zin (som vann på 193p men det har jag redan bloggat om här: https://3vallare.se/?p=1587 ) , på fredagen så fick hon debutera i IK I VALLNING på en knixig, rolig, kuperad naturbana i Bråfors. Av 35 startande blev det bara två 1:a-prisrundor, det svåraste för de flesta var utgången och sen delningen. För debutanten Zin blev hämtet för svårt, hon såg inte fåren och letade sig först utåt, sedan inåt och skar (så där rök alla poäng utom ett!). Kom upp bakom till slut men fick ett dåligt upptag (7p), sen skötte hon framdrivningen fint (19p), och jag gillade hennes attityd och sätt att jobba både i fösningen och drivningen (men jag klantade mig med linjen). Tyvärr tiden ute i delningen (vi hade kunnat singla den lilla enstöringen plättlätt men jag fick aldrig de andra tre bastantare damerna att dela sig bra nog) så vi fick bara ihop blygsamma 46p men jag är jättenöjd över Zins attityd och att hon trots den milt sagt struliga starten höll huvudet kallt resten av banan. Hon kommer bli fin när hon får mer rutin och när vi är mer samkörda!

Nu idag var det Fonzies tur att tävla RALLYLYDNAD i Katrineholm. Två starter på samma dag blev det i mästarklassen. Fonz var himla trevlig, alldeles lagom taggad och som alltid otroligt glad över att få tävla. Det är en häftig känsla med en hund som när man går ut i skogen för att rasta honom, stannar och tjatar om att få vända tillbaka och för att han verkligen vill in på plan! Älskade, galna tjocknos!

Det var två roliga banor med mycket av det som vi är sämst på: att sortera mellan många olika vändningar tätt inpå varandra. När saker och ting utförs i samma stund som jag påbörjat ordet/gesten ja, då finns liksom inte mycket marginaler att spela på 🙂 Idag måste Fonz eller jag gjort något tokigt för vi fick -10 (fel övning) på en skylt som jag var övertygad om att vi gjorde rätt (filmade tyvärr ej så jag vet inte vad vi lyckades göra, jag kanske vände åt fel håll?) på första banan och sen något småfel så första banan fick vi 86p på. Andra banan fick vi en till jäkla retlig miss vid en vändning, -10 och sen en -1 på en annan skylt så vi landande på 89p där. Bägge resultaten är ju ”kvalificerande” vilket på rallyspråk motsvarar ett 1:a pris om det varit tävlingslydnad, men jag hade behövt prestera 91 och uppåt för att höja mig på SM-listan så nu blev det bara en trevlig tävlingsdag + erfarenheter men inga viktiga resultat så att säga. Ligger just nu på plats 39 (det är 50 som kommer med) så vi får väl se vad som händer nu sista månaden (kvalet går ut 14/7).

fonzie

Jag skulle egentligen tävlat lydnad med Flynn denna vecka också, men han har inte känts riktigt 100 så jag strök honom. Känns tyvärr som att vi står på samma ställe nu som förra året: då SKULLE han ha debuterat i eliten på nationaldagen men var inte fräsch och det var i den vevan som hans ryggproblem upptäcktes (bloggat om det här: https://3vallare.se/?p=827 ). Nu SKULLE vi ha debuterat ett år senare men jag ser mer rörelsestörningar igen… Har inte riktigt orkat tänka på vad detta kan komma att betyda mer än att vi just nu trappar ner (igen…) istället för att trappa upp. Mer än så vill jag inte tänka på just nu.

Avslutar med en travesti på Moder Theresas dikt som jag skrev idag som inlägg på Facebook:

Träna på ditt sätt ändå

Människor är ofta oförstående,
intoleranta och kritiska –
träna på ditt sätt ändå

Om du är framgångsrik, kommer de andra att komma med konstiga bortförklaringar och din prestation kommer aldrig att vara bra nog –
träna på ditt sätt ändå

Om du är ärlig och uppriktig om hur du tränar kommer
människor vilja klistra en etikett på dig –
träna på ditt sätt ändå

Det du tillbringar år med att bygga upp kan någon annan
rasera glädjen och stoltheten hos dig för med bara ett ord –
träna på ditt sätt ändå

Om du finner frid och lycka och har kul med din hund,
kommer kanske någon att bli avundsjuk –
träna på ditt sätt ändå

Det resultat du gör idag,
kommer kanske att vara glömt i morgon –
träna på ditt sätt ändå

Ge världen det bästa du har,
och tycker de andra att det inte räcker –
träna på ditt sätt ändå

För i slutändan är det här med hundträning en sak
mellan Dig och Din hund –
Det var faktiskt aldrig en sak mellan dig och de andra!

flynnimitate

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *