Dubbeltävling i Fagersta (film)

Sista rallytävlingen för Fonzie och mig innan sommaren blev nu i söndags på Fagersta KKs dubbeltävling. Känns kul att tävla på den klubben, värsta nostalgivibbarna för här har jag tävlat agility för länge sedan i ett oförglömligt överjävligt regnväder (vi hade 1 dm vatten stående inne i vårt tält, vår ena lagkamrat föll raklång i leran på banan!) med Birka! Det var på den tiden även Krille tävlade agility så det är ett tag sedan 🙂

Hur som helst, denna dag var det tvärt om gassande sol och bitvis kvavt och jobbigt varmt. Bra utmaning! Första banan var ritad och dömd av Katarina Strömberg, en riktigt rolig bana med mycket tempon att komma ihåg. Fonzie kändes grymt bra på banan, jag lyckades dra på mig -1 på ett förarfel men sen kom vår gamla stötesten tillbaka: Fonz han sätta ner rumpan en gång i långsamma marschen… Suck, det gjorde att vi landade på 89 istället för 99p… Känslan var super och det såg himla trevligt ut och vi fick mycket beröm från flera som såg oss men poängen som vi hade behövt till SM blev det ju tyvärr inte. Jag måste klippa in en bild på den underbara och väldigt träffsäkra kommentaren från protokollet: ”Fantastisk runda! Synd att rumpan slog ner.”  Tyvärr glömde jag att ge Krille kameran så den fina rundan finns inte på film.

fagersta1

Eftermiddagens bana var ritad och dömd av Marketta Mokko, en domare jag inte tävlat för tidigare tror jag. Trevlig banläggning och rolig! Här tänkte jag att ”nu BANNE MIG ska vi sätta detta!” och det gjorde att jag nog coachade Fonz bra (om än lite sejfande, inte vår snyggaste runda sålunda) MEN jag lyckades dra på mig fel själv då för att jag tänkte för mkt på hunden och för lite på vad jag själv gjorde. Så vi landande på 94p (och en femteplacering) och de 6 poängen vi missade kunde jag nog räddat de flesta av i alla fall om jag varit mer rätt i mitt fokus. Inte bara hunden som behöver vara igång mycket och tävla mycket för att prestera bra -jag själv behöver uppenbarligen det också! Krille filmade och så här såg den rundan ut:

Nu har vi 100-97-95-94-93 som våra  fem bästa resultat inför SM. Vi är inte alls i samma form som förra året då jag bara tävlade med Fonzie av hundarna och då vi bara körde rallylydnad (då kvalade vi på maximala 300p då förra årets uttagning byggde på bara 3 resultat). Nu har det blivit mer splittrat med fokus på flera grenar, fler hundar och inte minst: vi har tävlat mycket mindre. Bara fem starter han vi med nu under våren och tyvärr kan vi inte tävla mer innan kvalet går ut i mitten av juli. Så nu är det upp till de högre makterna och våra medtävlare om vi kommer med eller ej! Vore ju trist att inte komma med, men jag tog ett val i våras och skippade några rallystarter till förmån för att kunna tävla heelwork + Zins VP och då får man stå sitt kast om man sen inte toppar på de starterna man kan göra. Blir det inte SM hittar vi på något annat att satsa mot! Jag önskar ju hinna ta det där tredje certet i heelworken tex.

Kommer vi med till rally-SM så blir det självklart en satsning träningsmässigt inför SM men nu fram till kvalet går ut tror jag att vi ska ta rally-paus och fokusera på annat tills vi vet om vi är med eller ej.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *