Lydnadsträning

zinhopp

Idag blev det lydnadsträning ihop med Sanna. Zin fick jobba med en hoppteknikövning där hunden självmant springer mellan två förare och på egen hand ska välja hindret mellan dem även när förarna gått ut på sidan så att det inte längre är den rakaste vägen. När det funkade fint fick hon sedan göra samma övning med en metallapport i munnen: hon fick gripa apporten hos mig, springa iväg och hoppa över hindret för att då få klick och belöning hos Sanna och efter det gav Sanna henne apporten och så hoppade Zin tillbaka till mig med den, osv. Ett lätt sätt att få många repetitioner både på att hunden själv ska söka sig över hindret och att den får öva på att hoppa med ett föremål i munnen, något som ibland kan ändra hundens hoppteknik innan den är van vid det. Zin löste det fint! Fick avluta med en vanlig hopp-metallapport som gick bra!

Andra passet fick hon köra igenom klass II (minus fjärren) med Sanna som tävlingsledare, jag körde momenten tävlingsmässigt men belönade mellan dem. Fria följet kändes bra, läggande under gång tjuvade hon på uppsittet men annars OK, inkallningen var riktigt bra, sändande till rutan tog hon momentrutinen att jag bara pratade om var är rutan på vägen fram till utgångspunkten (jättenöjd!) och sprang fint och stannade fint, apporteringen blev en miss (hon såg inte var den hamnade i löven, letade aktivt men blev helt tossig när hon hittade den och var på väg någon annan stans med den!?) det momentet gjorde jag om och då var det kalasbra. Hopp-sitt hade jag gett henne en 10:a på, riktigt fint!

Sista passet hon kom ut fick hon testa att Sanna kom fram och lämnade vittringspinne till mig, jag höll en kort stund i den, gav tillbaka den, vände om och så fick Sanna gå ut och gömma den (bara en pinne ute, väl gömd) och så skickade jag henne att leta. Körde tre sånna med ny pinne och ny plats på planen varje gång och hon jobbade jättefint, bra sök och fin galopp in varje gång.

Hoppas det milda vädret håller i sig länge till, det är så mycket lättare att träna ute när man inte behöver frysa och bli stel om fingrarna!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *