Omväxling förnöjer -balans och nosövningar idag.

På morgonen åkte jag till klubben och tränade heelwork med Fonzie och lydnad med Zin. Fonzie hittade en gammal övergiven fotboll och blev mycket lycklig när han fick ha den som externbelöning under passet.

bollbonz

Senare på dagen tog jag med mig Flynn & Zin och gjorde något som jag inte gjort på evigheter: körde lite uppletande av föremål i skogen. Minns ärligt inte om just de två har provat på detta mer än som att leta små föremål på lydnadsplanen? De fick en liten ruta, ca 40 m djup och 20 m bred med först 3 föremål och sedan 5 föremål av varierande storlek och material att hitta. Zin jobbade kalasfint och hämtade allt! Flynn jobbade fint första vändan men efter att ha sett Zin jobba så bet han av sitt koppel (satt uppkopplad intill under tiden) och efter det var han så gasad att det inte var hans bästa nosarbete precis! Jaja, vi hade roligt och de fick göra något nytt.

Nu på kvällen fick Fonzie & Race sin mat i varsin aktiveringsleksak, Arvid fick leta upp sin mat utspridd ute på tomten och Flynn & Zin fick turas om att balansera på sitt balansägg (oval balansboll modell större) och sina pawpods medan den andre fick pausa i sin biabädd intill. Det skötte de fint!

ägget

Jag borde verkligen lägga in mer variation i vad vi gör nu under vintern, försöka få in mer övningar även för nosarbete och balans som komplement till hundarnas respektive riktiga grenar och träning. Sätter därför som utmaning under december att de i alla fall minst en gång i veckan ska få öva spår eller uppletande (vittringsprov räknas inte för då är vi inne och petar i lydnadsmomenten!) och samma sak vad gäller balansövningarna. Det är ju inte svårt eller tar tid, man ska bara få tummen ur och GÖRA det, som med det mesta här i livet.

Tror jag kör på den utmaningen fram till nyår och sen hittar vi på någon ny utmaning under januari.

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *