Upplägg inför SM.

Årets sista tävling blir för mig & Fonzie starten på SM i heelwork som hålls på Stockholm Hundmässa den 13/12 i Älvsjö. Efter OEC blev jag superpeppad att både träna in en massa nytt och att bygga om vårt program och att överträna saker vi behöver bli bättre på, men jag inser att tre veckor innan SM är inte den optimala tiden att börja mecka med sånt utan nu SKA vi bara hålla oss till det upplägg på programmet vi redan har, finslipa positionerna och öva kedjor och övergångar och så ska MATTE torrträna MYCKET mer än jag gjorde innan OEC. Denna gång ska jag vara där jag ska vara på planen helt enkelt! Lite jobbigt att ”uppladdningen” sker i månadsskiftet november/december när jag bara kan träna utomhus särskilt idag när det blåst halv storm (ett träd har fallit över mitt staket!) och man är kall, blöt och stel efter bara en pyttestund ute. Men man får gilla läget. Bara snön håller sig borta ett tag till så är jag glad 🙂

cowboy2

Vad vi ska fokusera på dessa tre veckor är:

-köra hela programmet utan musik både med och utan belöningar

-träna delar och kedjor till musik

-träna kedjor, övergångar och byten utan musik både utan belöningar och med slumpmässiga belöningar (inte fasta belöningspunkter)

-TORRTRÄNA UTAN HUND!!!!!!!

-träna de enskilda positionerna fritt från programmets uppbyggnad och jobba vidare på dem i olika riktningar, tempon, halter och vändningar

-träna starter

-köra programmet på nya platser med stora ytor eftersom jag tror att jag lite granna tappade bort mig på OEC för att den fina ringen var så mycket större än det jag byggt upp programmet för!

-kom i håg: prio ett är alltid ATTITYD och att vi har ROLIGT bägge två! Detta är bara ytterligare en utvärdering och ett steg på vägen i vår utveckling ihop!

-MÅL: att vårt första HTM-SM ska kännas lika roligt och häftigt som OEC!

snurr1

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *