Rallykurs i Norge

Just nu är jag i Norge och håller rallylydnadskurs med inriktning på tävling. Idag har eleverna fått jobba med hur de kan bli bättre på att läsa banor & banvandra smartare, provat hur man kan baklängeskedja sekvenser av banor och så har de fått experimentera med startrutiner mm samt enskild träning på moment eller färdigheter som de önskade få hjälp med. En rolig kurs med vetgiriga förare och härlig stämning!

Det är alltid lite extra kul att åka iväg och hålla kurs utifrån ett nytt regelverk, man själv får tänka till lite extra och så blir det alltid intressant att jämföra likheter och skillnader mellan rallyn i Sverige och i Norge. Mycket är likt i momenten men utförande och vad man får respektive inte får göra skiljer en hel del och så finns det ju moment som vi inte har, tex slalom (agilityslalom), slalom mellan förarens ben, långhopp, tunnel, skicka över två hinder etc. Även avståndskommendering och inkallningar skiljer mellan regelverken. Störst skillnad är nog att vi i Sverige har allamoment även i högerhandling, det har inte Norge. Samma sak med att vi har så många moment som kan utföras i alla tre olika tempona medan de i Norge utförs i normalt tempo.

Några moment jag gärna hade haft i Sverige är: Framåtsändande till kon 5 meter med inkallning efteråt, Ligg under gång, avståndskommendering till sitt, kalla in och motsvarande med Ställande under gång, avståndskommendering till sitt, kalla in.

I morgon ska vi jobba med handlingsystem, skillnader mellan träning & tävling mm.

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *