Mer gymnastikövningar för Arvid.

Idag filmade jag lite av gymnastikträningen med Arvid igen. Sen sist jag skrev om honom så har han varit hos sjukgymnast och fått en check för jag tyckte att han var så vinglig och att han inte rättade till bakbenen som han skulle om jag vände tassarna fel. Sämst är hans vänstra bakben och det syns också i filmen om ni tittar efter. Tack och lov verkar han inte ha direkt ont och han visar inte tecken på diskbråck eller likande utan troligtvis är det en åldersförändring som gett en förträngning i kotkanalerna så impulserna till musklerna går inte fram lika effektivt längre. Han har rätt böjreflexer och smärtreflexer men han har inte lika bra koll på var han placerar sina ben och det tar alltså tid innan kroppen uppfattar att tassen vänts fel om jag vänder hans baktass upp och ner. Springer han fort märker man inte mycket alls av vingligheten, den syns mest när han ska röra sig långsamt och göra kontrollerade vändningar och finjusteringar. Inte mycket att göra mer än att träna och hålla igång honom!

Igår var vi på promenad med hundkompisen Pinter och Arvid sprang lite extra mycket i snön, då är han ju lite mer sliten sen på kvällen än vanligt men för livskvalitén så måste han nog ibland få rusa och tro att han är en unghund fortfarande tänker jag.

Idag filmade jag lite benlyftsövningar/koordinationsövningar: att han skulle kliva lugnt in i en rockring, kliva igenom den, jobba med tasstarget och hålla balansen samtidigt, frysa nosen mot först framtassarna och sedan baktassarna och så lite balansövningar på spindeln. Så här såg det ut:

Sen får han i varje pass göra lite andra saker också för att hålla huvudet igång, idag fick det bli att apportera olika föremål (en klicker, ett stearinljus, en kulspetspenna, ett plastfår och en IKEA-mus) och lägga dem i en korg:

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *