Fyra starter på en helg: SM here we come!

I helgen som var hade vi chans att starta inte mindre än fyra gånger i mästarklass Fonzie och jag. På lördagen var det en dubbeltävling på EHDK och på söndagen detsamma på Bro-Håbo. Innan den här helgen hade jag bara ett SM-resultat så målet för oss var att efter helgen vara inkvalad till rally-SM 2015. Det skulle innebära att vi var tvungna att prestera riktigt högt i varje start, lite tufft men absolut inte omöjligt.

Lördagen bjöd på strålande vårväder och en underbar tävlingsdag på EHDK. Att sitta ute på lunchen och äta nygrillad hamburgare i solen, wow, det var härligt! Jag tycker att jag under de senaste åren blivit väldigt mycket bättre på att växla fokus mellan när vi ska prestera (då JÄVLAR ska vi prestera!) och all tiden där emellan under tävlingsdagen. Njuter numera mycket mer av att prata med folk, ta en fika, kanske träna någon av de andra hundarna osv under ”dö-tiden” än jag gjorde förr. Har väl fått bättre på och av-knappar skulleman kanske säga om det varit en hund haha!

Första banan var Fonzie HET och vi hade nog vårt livs sämsta position tyckte jag själv, men det var ju rally och inte lydnad eller HTM och momenten satte vi nästan felfritt på en rolig och bitvis utmanande bana. Vi fick ihop 98p och på det kom vi på plats 3! Ett resultat avbockat!

Andra starten kändes banan lite enklare men så var vi också mycket bättre synkade. Fick något litet avdrag och slutade på 99p och kom 2:a! Yes! Dagens andra SM-kvalpoäng fixat!

11112448_973507072660055_4515204811907837446_o

Dagen efter visade det sig att det verkligen var April. Vädret slog om till halv storm (första gången jag sett skylthållare flyga iväg på en tävling :-)) med regn och rusk. Stackars domare & funktionärer på Bro-Håbo att jobba hela långa dagen i det vädret, tappert kämpat! Första banan förberedde jag Fonz dåligt på backandet, han missförstod och slängde sig iväg och krockade med skylten. Det stressade honom under de nästkommande momenten också kunde jag känna trots att jag berömde honom massor. Men i övrigt gick banan bra även om känslan inte var så rolig efter den kraschen. Vi slutade på 94p och på det kom vi på delad 5:e plats. Jag tänkte att om 94p skulle bli vårt lägsta SM-kvalresultat så skulle det kunna räcka om de andra var bra nog.

Sista starten för helgen var vi äntligen precis så synkade som jag vill. Nu satt allt superfint, han gjorde dessutom sitt livs bästa backande och det var skönt efter islaget i banan innan. Vi fick -1 på något som jag ärligt inte vet vad vi gjorde (har tyvärr ingen av helgens rundor filmade) men strunt samma, för mig var det känslomässigt en solklar 100p runda. SKÖNT att avsluta med det! Så sista resultatet blev 99p och på det vann vi klassen!

11156169_973996065944489_5919259049533717026_n

Så av fyra starter kom vi 1:a, 2:a, 3:a och 5:a! Våra resultat till SM är nu 99-99-99-98-94. Det borde räcka tycker jag men det är ju ett tag till kvar på kvalet. Vi kanske hinner med en eller ett par starter till innan kvalet gått ut.

 

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *