Summerar första kvartalet och planerar framåt.

Tänk vad tiden går fort! Det är redan april, påsk, vår i luften och med andra ord dags att summera första kvartalet av 2015 och planera vidare framåt!

När jag funderade över mål för hundarna för 2015 så satte jag för Flynn upp följande aktivitets/resultatmål: 1) Debutera i HTM 3, 2) Uppflyttningspoäng (cert) i HTM , 3) Championat och 4) Kvala in till SM. Jag hade inte ens i min mest optimistiska stund trott att vi skulle klara av de tre första målen på bara 14 dagar! Men nu blev det så och vips har han både debuterat, tagit tre raka cert och blivit champion. Just nu ligger Flynn med sina tre resultat på en femteplats på SM-listan. Man kvalar in via sina fyra högsta resultat så först behöver vi ta ett resultat till och sen får vi se om den sammanlagda poängen räcker eller om vi behöver höja oss senare under året. Tanken är ju att han ska få ett nytt och svårare program som sa kunna ge högre poäng framöver. Måste ta tag i att hitta rätt låt och spåna fram ett bra program till honom. Just nu jobbar vi på att finslipa de positioner han har och att träna in fler.

11024431_1546389678976341_918995443_n

Fonzies mål för 2015 är bland annat kvala till SM och AFEC. Med sina tre segrar i HTM 3 så ligger han nu på plats 3 på SM-listan (och just nu i topp på Årets HTM-hund! Jäkligt kul!) så han har samma läge som Flynn: vi måste få in ett fjärde resultat och sen får vi se hur långt poängen räcker. Att han direkt på första uttagningstävlingen kvalade in till AFEC var superroligt, känns så bra att vi visade att vi kunde vara bäst två gånger samma dag och att inte behöva jaga uttagningstävlingar under året utan kunna åka på de tävlingar som passar oavsett om de har kval eller ej.

För Zin hade jag bara satt upp målet ”debutera i HTM eller FS” så hon har också klarat av sitt mål 🙂 Jag tänkte först att vi ska gå upp i HTM 2 direkt nu när hon tog kvalificeringspoäng på debuten i klass 1, men nu lutar jag åt att kanske låta henne tävla vidare i klass 1 ändå. Jag har redan två hundar i klass 3 och jag tror inte jag hinner med att ha tre hundar samtidigt där, så Zin kan få ta det lite långsammare upp genom klasserna om vi ska köra vidare i HTM. Inte helt bestämt mig men jag tror jag gör så.

Zin debuterade i lydnadsklass 2 också, många fina delar men en del som strulade så hon fick ett 2:a pris. Tror det blir en ny start framåt sommaren.

99pkatrineholm

Fonzie har hunnit med att göra två starter i mästarklass i rallyn också, en med 88p (2:a) och en med 99p (1:a). Vi har bara tre resultat denna kvalperiod till SM eftersom jag inte tävlade något under hösten och egentligen är det bara ett resultat, det på 99, som kommer att räcka som SM-poäng, så ska vi starta för tredje gången på rally-SM så behöver vi fyra bra resultat innan kvalet går ut i maj! Jag HOPPAS kunna fixa det men gör vi det inte så gråter jag inte blod för det, då blir det all-in i HTM istället. Fonzie har även denna gång svårt att ställa om till rallyn efter en lång period med HTM, han blir osäker på signaler och han tvekar om han ska sitta eller stå när jag stannar. Känns rätt jobbigt just nu när han inte är helt sig själv i träningen men vi tränar på och tar lite HTM-vila ett tag så hoppas jag han känner sig tryggare och säkrare igen. Han har uppenbarligen inte lätt för att växla mellan de två sporterna så efter årets kvalperiod ska jag fundera en extra gång på om vi bara ska köra den ena eller den andra sporten eller om vi kan lyckas dela upp mer mellan dem. Det påverkar inte heelworken men det påverkar rallyn!

Nu har infon om uttagningen till landslaget i HTM kommit ut, det blir inte uttagningstävlingar utan det blir landslagsledningen som tar ut ekipagen. Vi ska absolut sikta på att komma med! Tyvärr blir det inte något VM i år och eftersom OEC arrangeras i Azerbajdzjan så skickas inget lag dit heller. NM går i år i Finland och det vore ballt som tusan att vara med där! Har hur som helst lust att åka utomlands och tävla med hundarna i år, har tittat både på vanliga tävlingar i Norge och öppna mästerskap i Tyskland men det återstår att se vad vi kan ge oss iväg på.

Nu framåt är ju perioden då vallningen drar igång efter vintern så redan på måndag ska jag på kurs, ser fram emot det! Zin har bara tränat lite men känns riktigt fin, håller tummarna för att vi kan tävla mycket senare under året!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *