Segrar, CHAMPIONAT och AFEC-kvalad!

Tävlingsåret i heelworken har verkligen startat på ett helt otroligt sätt för mig och hundarna resultatmässigt. Först framgångarna på tävlingen i Degerfors i februari och nu i helgen som var tävlade vi i Karlstad och lyckades finfint där med. Denna gång var det bara Flynn & Fonzie som tävlade och de skulle göra två starter var i HTM 3 varav eftermiddagens start var en AFEC-kvaltävling (AFEC = Agria Freestyle Elite Challenge, en cup som avgörs på MyDog). Kul att tävla på en ny plats, jag hade aldrig varit på Dog-o-rama innan, finfin inomhushall och arrangörerna gjorde ett jättefint jobb att ro iland två långa tävlingsdagar (lördagen = enbart HTM och söndagen enbart FS)! Jag hade en supertrevlig dag, måste verkligen säga igen att det är så mycket roligt & trevligt folk inom den här sporten!

Den här gången hade jag bestämt mig för att inte ta in någon av hundarna på banvandringen utan lägga tiden på att bara själv planera var jag skulle starta och hur jag skulle lägga upp programmen på banan. Jag får nog inse att Fonzies program är precis på gränsen att jag får plats med om banan inte är i alla fall typ 20 x 20 och jag placerat mig helt rätt i allt! Jaja, det ska byggas om/bytas ut så småningom ändå. Lyckades inte helt med detta när jag körde så det fick bli en liten kompromiss här och där. Flynns program hade jag olika versioner på typ plan A plan B och nästan plan C, det är ju inte riktigt klart än så där hade jag en grundidé om hur jag skulle köra och sen tänkte jag att utifrån hur det kändes så fick det bli plan A, B eller C helt enkelt.

Fonzie hade startnummer 1 i bägge sina klasser och Flynn nr 8 respektive 10. Bra eftersom jag skulle byta om och hämta/lämna hund emellan! Den här tävlingen var det också dolda resultat på (kanske det är en ny trend? Förra året tror jag bara det var så på en enda av tävlingarna jag var på om jag minns rätt men nu har det varit så två gånger på raken.) , jag tycker det gör själva prisutdelningen mer spännande men samtidigt är det spännande att direkt kunna se vad någon gick in på för poäng -och som någon sa: man lär sig ju mycket av att direkt kunna se vad domarna tyckte om ett visst program (jag kommer ju inte ihåg flera timmar senare vad någon annan gjorde precis). Så det är väl både plus och minus med bägge varianterna!

Fonzie kändes fin i första starten förutom i position 10 som inte alls fungerade, vet inte riktigt varför? Jag tror det störde ut mig lite för jag var inte synkad på alla ställen under introt som jag ska och då blev det inte så bra som den delen kan vara, inte lika dramatisk helt enkelt. Det gjorde att jag dessutom kom för långt upp i hörnet och fick göra vändningen lite före den ska vara. inte lika snyggt! Men vi hade inga missar och även om jag kände (och nu i efterhand ser en massa saker, det är plågsamt att se på film ibland!) som jag kunde gjort bättre, så kändes det som att helheten borde räcka hyfsat långt. Fonzies attityd var jag väldigt nöjd med och som alltid fick han veta att han är BÄST I VÄRLDEN när han gick av banan. Så här såg första starten ut:

Flynns start skulle bli hans andra i klass 3 eftersom Degerfors var debuten. Han kändes fin men det märks att vi inte är synkade nog än och att programmet inte sitter helt än. Från Degerfors hade jag ändrat lite i introt och på ett par ställen till för att försvåra det lite. Det mesta satt men han missade ett läggande! Jaja, gick ju bra ändå. Även i detta program skulle jag behövt haft bättre koll på min egen placering, var inte alltid där på planen där jag borde varit, HEMLÄXA på det! Jag var supernöjd oavsett med Flynns prestation och höll tummarna för att det skulle räcka även poängmässigt.

Så, dags för prisutdelning och WOW, det gick vägen!!!

Fonzie VANN på 25,65 (Precision & samarbete = 8,8 – 8,6 Innehåll: 7,8 – 8,5 Tolkning av musik: 8,6 – 9,0) och Flynn kom 5:a med 23,55p (Precision & samarbete: 7,9 -8,6 Innehåll: 7,8 – 7,2 Tolkning av musik: 7,8 – 7,8) och tog därmed sitt andra CERT! Superglad!!!

Eftermiddagen startade Fonzie åter igen som nummer ett. Den här gången tyckte han att det behövdes lite improvisation 😉 men det mesta satt OK och även om jag tänkte att det nog inte blev lika stabilt som första starten så kändes det helt OK. Den här gången var det ju vips viktigt inte bara med den egna prestationen utan faktiskt även placeringen, är det uttagning och bara vinnaren plockas ut så VILL man ju liksom vinna! Men med dold resultathållning och en till hund att starta så gick det fint att släppa tanken på resultatet ända fram till prisutdelningen faktiskt.

Flynns eftermiddagsstart kändes bättre än förmiddagen, jag la in lite fler sidoförflyttningar och jag tyckte att vi satte programmet bättre. Någon miss men som helhet rätt bra tänkte jag efteråt. Själv var jag nu rätt trött och nöjd efter att ha kört fyra program med två väldigt olika hundar! Väldigt roligt att ha fått öva på flera starter i skarpt läge nu de senaste två tävlingarna!

Så, sanningens minut, eftermiddagens prisutdelning… och vinnare är… FONZIE!!!! YES!!! Det gick hela vägen!!! Så jäkla roligt! Denna gång landade vi på 25,60 (rätt jämnt va!? ;-)) med bedömningen Precision & samarbete: 8,2 – 8,9 Innehåll: 8,0 – 8,7 Tolkning av musik: 8,4 – 9,0. Vips var min lille Tjocknos inkvalad till AFEC!

Flynns resultat blev en liten höjning mot förmiddagen: 23,85p fördelat på Precision och samarbete: 8,4 – 8,2 Innehåll: 7,4 – 8,0 Tolkning av musik: 7,7 – 8,0. Med det kom Flynn 5:a igen, tog sitt tredje raka CERT och blev CHAMPION bara 14 dagar efter sin debut i klass 3! Duktiga SuperFlynn!

11024431_1546389678976341_918995443_n

Nu ska vi inte tävla på ett tag utan ha mycket träning och planering och framöver kunna visa upp både bättre och svårare program är tanken. Heelwork är sjukt roligt!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *