Rallyplaner för Zin & Flynn

Har bestämt mig för att Zin ska få debutera i rallylydnad! Tänkte mest på det som ett bra sätt att tävlingsträna men det kan nog bli riktigt roligt att ha en ny hund att starta om från början med igen, det var ju tre år sen sist jag körde en nybörjarklass! Hon kan fortfarande bli mycket bättre på att fokusera men jag tycker vi är på rätt väg även om Zin själv tycker att hon minsann BÅDE hinner hålla koll på mig och allt annat spännande samtidigt. En liten utmaning 😉

Zin är inte supermycket tränad utan vi kör på de grundfärdigheter hon redan har kombinerat med lite banträning och så ser vi hur långt det räcker. Hemma har jag försökt att tänka ut banor med variation mellan momenten och att få med lite av allt. Så här såg två banor ut som jag körde en dag:

Bana två:

När den ena tävlingen jag anmält mig till även hade avancerad klass och inte stängt anmälan så fick jag vips för mig att efteranmäla Flynn. Han har inte kört rally på tre år så det har blivit att damma av kunskaperna lite snabbt nu på de 14 dagar vi har på oss innan start. Ser det mest som en rolig grej och lite test på vad vi kommer ihåg. Planen sedan är att han ska få träna inför mästarklassen och köra den någon gång efter att den nya kvaltiden startar med sikte på SM 2016. Vi behöver öva upp mycket bättre halter på högersidan och fräscha upp vårt samspel och handling över huvud taget innan vi kan vara konkurrenskraftiga men det kommer! Han tycker det är galet roligt och det är viktigast! Flynn har ju bara startat 9 ggr allt som allt i rallyn (tre starter per klass N, F, A) så vi har ju inte precis någon större erfarenhet att luta oss mot utan ska vi satsa framåt så kommer det bli till att både finslipa grunder och att träna in nya moment och att som sagt bli mycket mer samspelta. Ska bli roligt att ta tag i träningen!

Så här såg två banor med Flynn ut:

Och den banan som jag gick fel i och missade hälften på! Klantigt 🙂

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *