Zins debut: 3 segrar & en ny titel.

I helgen så var det dags för Zin att debutera i rallylydnad. Lördagen startade hon på Hölö-Mörkö BK som hade en fin tävling med alla klasserna arrangerade (men rätt få startande tyckte jag, kanske var det många andra klubbar som hade tävlingar samma dag?) . Tur med vädret hade vi också, lagom varmt & sol största delen av dagen, kallt först när det var dags att åka hem!

Domare i nybörjarklass var Caroline Svärd och banan som Zin gick hade följande moment: 102 (sitt-ligg), 109 (360 höger), 130 (sitt, stå), 107 (270 höger), 127 (helt om, hunden bakom), 123 (1,2,3 steg fram), 119 (spiral höger) 113 (sitt framför, höger ingång, sitt), 111 (sitt framför, höger ingång, framåt), 128 (sitt gå runt), 103 (sväng höger), 110 (360 vänster) och sist 124 (1,2,3 steg bakåt).

Zin var med mig fint på hela banan, ett enda missförstånd var vid 123 där hon tolkade det som att hon skulle till en front tror jag för vips var hon ur position istället för att bara sätta sig vid halten! Där fick vi våra enda avdrag: -2p. Annars kändes det bra även om jag kunde varit tydligare och bättre förberedd kände jag. Var lite splittrat att hålla Zins och Flynns bana i huvudet samtidigt (banvandringarna gick samtidigt så jag sprang emellan nybörjarklasen och avancerad, bra test för mig, behöver lära mig att bli ännu bättre på att hantera sånt också om jag ska tävla med flera hundar!). Så Zin landande på 98p och på det vann hon klassen! BRA debut milt sagt! ”Glädje & samarbete. Flyt! Snyggt!” blev kommentaren.

Flynn fick på samma tävling starta i avancerad klass. Jag hade efteranmält honom på vinst och förlust för att testa av vad vi kunde (det är ju tre år sedan han tävlade rally) och han skötte sig finfint utifrån den lilla träningen. Lite missar här och där men sammanlagt 85p och tredjeplacering på en väldigt rolig bana av Åsa Lundbergh (banskiss ligger ute på Facebookgruppen rallylydnadsbanor vet jag för den nyfikne) blev det. Duktiga Flynn! ”Jättefin rallyrunda med fin kontakt och samarbete, bra tempo och flyt. Fina tempobyten. SNYGGT!”  fick Flynn som omdöme. Nu ska vi träna vidare så får det bli debut i mästarklass senare i sommar eller i höst beroende på när det passar.

Så här stiliga såg Flynn & Zin ut efter Hölö-Mörkö:

hölömörkö

På söndagen drog vi till Fagersta för att tävla på deras dubbeltävling. Bara Zin startade den här dagen. Fyra banor var gång samtidigt på klubbens stora gräsplan så det var en rolig test att köra med så mycket som hände runt omkring med mycket folk och hundar! Tyvärr var vädret vidrigt (regn och kallt som tusan) kändes som en dålig dag i november istället för min älsklingsmånad maj… Men bara jag som frös, Zin struntar fullkomligt i vilket väder det är tur nog.

Förmiddagen var det Jana Himmel som dömde och banan innehöll 111 (sitt framför, höger ingång, framåt), 107 (270 höger), 125 (ligg), 110 (360 vänster), 105 (helt om höger), 115 (långsamt tempo), 109 (360 höger), 117 (normalt tempo), 114 (sitt framför, vänster ingång, sitt), 120 (spiral vänster), 118 (sidosteg höger), 127 (helt om hunden bakom), 128 (sitt, gå runt), 121 (enkel slalom). Zin var grymt fin, fanns inget att dra på den rundan så vi fick 100p och kom på delad 1:a plats! ZuperZin! Insåg nu när jag skulle skriva av domarkommentaren att jag fått fel protokoll i hastigheten men det står säkert något trevligt 🙂

Eftermiddagen laddad vi om inför en bana av Ulrica Åström. Den var riktigt rolig för att vara en nybörjarbana, här fick man memorera lite var man skulle! Momenten var: 127 (helt om hunden bakom), 106 (helt om vänster), 119 (spiral höger), 108 (270 vänster), 113 (sitt framför, höger ingång, sitt), 105 (helt om höger), 104 (sväng vänster), 130 (sitt, stå), 108 (270 vänster), 124 (1,2,3 steg bak), 121 (enkel slalom), 103 (sväng höger), 120 (spiral vänster), 107 (270 vänster) och 112 (sitt framför, vänster ingång framåt). Zin kändes jättefin och åter igen en felfri runda: 100p, ensam segrare och vips hade hon tagit sin RLD N-titel med tre raka segrar! DUKTIGA lilla Zin! ”SNYGGT!!!” blev kommentaren.

Jag kunde inte vara mer nöjd med hur Zin skött sig på tävlingen: avkopplad och fin mellan starterna, fokuserad och bra på uppvärmningen och otroligt glad och skärpt på banan!  Riktigt roligt!

fagersta_zin

Så, på de tre starterna har vi testat av 24 av nybörjarklassens 30 moment, bra spridning på banorna! Nu har jag anmält henne till fortsättningsklassen så nu ska vi finslipa lite på de momenten.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *